Filistin-İsrail Savaşı, 7 Ekim tarihinde Hamas'ın İsrail'e büyük çaplı bir saldırı düzenlemesiyle başladı. Hamas, Gazze Şeridi'nden binlerce roket fırlatarak ve sınırı aşarak İsrail topraklarına giren silahlı militanlarla sivil yerleşim yerlerine saldırarak şiddetli bir çatışma başlattı. İsrail, bu saldırılara karşılık olarak Filistin'e savaş ilan etti ve Gazze Şeridi'ne hava saldırıları düzenledi. Bu çatışmalar sonucunda binlerce kişi hayatını kaybetti, birçoğu yaralandı ve birçok insan yerinden edildi.

Savaşın başlamasıyla birlikte tüm dünya liderleri olaya müdahale çağrıları yaparken, gerginlik tırmanmaya devam ediyor. İsrail'in ne istediği ve savaşın nasıl sonlanacağı konusundaki belirsizlik sürüyor. Savaşın yayılma ve cephelerin genişleme riski devam ediyor, ve uluslararası toplum çatışmanın sona ermesi için diplomatik çözüm arayışlarını sürdürüyor.

İsrail Filistin Haritası 2023 Filistin Yüz Ölçümü Kaç?

İsrail Filistin Haritası 2023 Filistin yüz ölçümü kaç

İsrail-Filistin Haritası yukarıdaki görseldeki gibidir. İki devlet arasındaki sınır ve toprak anlaşmazlıklarını gösteren bir haritadır. Bu harita, yaşanan gelişmelere göre sürekli değişmektedir. 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan ve hala devam eden savaş, haritanın şekillenmesinde önemli bir rol oynayacak gibi duruyor..

Filistin'in Yüz Ölçümü Ne Kadardır?

Filistin'in yüz ölçümü yaklaşık olarak 6.162 km²'dir, bu yüzey Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni içermektedir. Ancak İsrail tarafından işgal edilen topraklar da hesaba katıldığında, Filistin'in toplam yüz ölçümü 27.817 km²'ye ulaşmaktadır. Bu bölgeler arasındaki sınırlar ve toprak hakları konusundaki anlaşmazlıklar, sürekli bir gerginlik kaynağı olarak devam etmektedir. Bu da haritanın sürekli değişimini etkileyen önemli bir faktördür.

İsrail'in Yüz Ölçümü Ne Kadardır?

İsrail'in yüz ölçümü, yaşanan olaylara göre değişebilmektedir. İsrail'in Yeşil Hat sınırları dahilindeki yüz ölçümü genellikle 20.770 km² olarak belirtilir. Ancak İsrail'in işgal ettiği topraklar da hesaba katıldığında, ülkenin toplam yüz ölçümü 27.800 km²'ye ulaşmaktadır. Bu yüzey, İsrail'i dünyanın en küçük ülkelerinden biri yapmaktadır.