İşgalci İsrail güçleri, Kudüs'te bulunan İslam dünyasının en önemli ibadethanesine yönelik saldırılarını bu hafta da sürdürdü. Cuma namazı öncesi Mescid-i Aksa'ya girişlerde yoğunlaşan İsrail askerleri, bölgede bulunan Müslümanlara ve basın mensuplarına yönelik şiddet eylemlerinde bulundu.

Olayları yerinde takip eden TRT Haber ekibi, İsrail askerlerinin hedefi oldu. İsrail güçleri, TRT kameramanı Omar Awwad'ı yaralarken, muhabir Mücahit Aydemir'in telefonuna el koyarak çekilmiş görüntüleri sildi. Gazeteci olduklarını belirtmelerine rağmen, İsrail askerleri ekibi bölgeden uzaklaştırarak haber yapmalarına engel oldu.

Bir kadın evinde ölü bulundu Bir kadın evinde ölü bulundu

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yapılan saldırıya tepki gösterdi!

İsrail askerlerinin Kudüs'te Mescid-i Aksa kapısındaki saldırıda, TRT kameramanın yaralanmasına Bakan Tunç tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı. 

"İşgalci İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısındaki TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir terör devleti gibi davranan İsrail, gazetecileri kasıtlı olarak hedef almakta, yaptığı katliamları gizlemeye çalışmaktadır. Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir." 

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'da bu saldırıya sessiz kalmadı. Sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı;

TRT Genel Müdürü Sobacı, geri adım atmayağız direk şu ifadeleri kullandı."Hamilerinin alkışlarından cesaret alan İsrail, bir kez daha Mescid-i Aksâ'da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlileri ve TRT Haber ekibimizi hedef aldı. TRT olarak, işgalci İsrail'in tüm insani değerleri ayaklar altına alan hukuksuzluklarını duyurmaktan asla geri durmayacağız."

Kaynak: Haber Merkezi