İzmir'in Bornova ilçesinde Beşyol Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek Beşyol ve Sarnıç mahallelerini tehdit etmeye başladı. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 9 helikopter ve 6 uçak, çok sayıda arazöz ve su tankeri ile müdahale edildi. 19 saat süren mücadelenin ardından yangın kontrol altına alındı.

İzmir-Manisa yolunda çıkan yangında ormanlık alan küle gömüldü

Sulama kanalına atlayan gencin  cesedi bulundu! Sulama kanalına atlayan gencin cesedi bulundu!

Yangın nedeniyle Beşyol Mahallesi'nde 3, Sarnıç Mahallesi'nde ise 4 evde hasar oluştu. Evlerin bir kısmı alevlere maruz kalırken, bazı evlerin bahçelerindeki ağaçlar da zarar gördü.

İzmir-Manisa yolunda çıkan yangında ormanlık alan küle gömüldü

Sarnıç Mahallesi'nde evi ve bahçesi yanan Kadim Tekin, yangında arılarının zarar görmediğini ancak ağaçlarında ve evinde hasar olduğunu söyleyerek “Arılarda bir sıkıntı yok ama ağaçlarımda ve evde zarar var. Ev ahşap olduğu için biraz hızlı tutuşmuş. Onun sıkıntısı var. Anahtarı kapıda unuttuğumuz için itfaiyeci arkadaşlar bizim içeride olduğumuzu düşünmüşler. İçeriye su sıkarak girmişler ama içeride olmadığımızı görünce rahatlamışlar. Söndürme işlemini tamamlayıp gitmişler. Bu arılar artık burada olmaz. Çünkü arıların beslenme bölgesi burada bitti. İzin verirlerse başka bir yere götürmemiz lazım. Arılarda herhangi bir zayiat yok” şeklinde konuştu.

A W239765 05

Yangın, bölgedeki ormanlık alanlarda da önemli hasara neden oldu. Yangından etkilenen alan havadan görüntülenirken, görüntülerde ormanlık alanın bir kısmının tamamen külle kaplandığı görüldü.

Kaynak: İHA