Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne oyuncuları kim? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filmi nerde çekildi? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne oyuncuları kim? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filmi nerde çekildi?

Tom Cruise’un başrolünde olduğu Jack Reacher filmi en iyi aksiyon filmleri arasında yer alıyor. Yayınlandığı dönemden bu yana hala büyük bir ilgiyle izleniyor.

Tom Cruise’un Paris Olimpiyatları’nda gündem olmasının ardından birçok kişi filme yeniden ilgi göstermeye başladı. Bu yüzden Jack Reacher film konusu merak ediliyor.

Bu filmle ilgili merak edilenlere birlikte cevap bulalım.

Jack Reacher Film Konusu

Jack Reacher Film Konusu

Amerikalı oyuncu Tom Cruise, aksiyon filmi denince akla ilk gelen isimlerden birisi. Yer aldığı aksiyon filmlerinde birçok tehlikeli sahne çeken ünlü oyuncu, dublör kullanmamasıyla tanınıyor.

Tom Cruise, Paris Olimpiyatları’nın kapanış törenine katılarak yine adından söz ettirdi. Stadyumun üzerinden atlayarak sahaya inen ünlü oyuncu Los Angeles’ta düzenlenecek olimpiyatlar için bayrağı devraldı.

Tom Cruise’un bu nefes kesen şovundan sonra başarılı oyuncunun başrolünde olduğu Jack Reacher filmi yeniden gündeme geldi. Bu yüzden birçok kişi Jack Reacher film konusu nedir diye merak etmeye başladı.

Filmin konusu şu şekilde:

Pittsburgh şehrinde sabah herkes işe giderken silah sesleri duyulur ve bir anda beş kişi hayatını kaybeder. Sabahın sükuneti yerini kaos ve karmaşaya bırakır. Dedektif Calvin Emerson’un liderliğindeki polis ekibi olay yerini incelerler. Orduda daha önce keskin nişancı olarak görev yapan James Barr’ın parmak izini bulurlar.

James Barr’ın evine gittiklerinde onu yerde bilinci kapalı bir şekilde yatarken görürler. Olayda kullanılan silah da onun yanındadır. James Barr, savcılıktaki sorgusunda hiçbir soruya cevap vermez ve sadece bir kağıda “Jack Reacher’ı getirin” yazar. Daha sonra hapisteyken diğer mahkumlar tarafından dövülür ve komaya girer.

Orduda eski bir binbaşı olan Jack Reacher, savcılığa gelir ama kanıtları görmesine izin verilmez. Yine de James Barr’ı hastane ziyaret etmesine müsaade edilir. Burada James Barr’ın avukatı Helen Rodin ile tanışır. Olayı birlikte aydınlatmak üzere güçlerini birleştirirler.

Jack Reacher Film Konusu 2

Jack Reacher Oyuncuları Kim?

Jack Reacher film konusu nedir sorusuna yanıt bulanlar filmin oyuncularını da merak ediyor.

Tom Cruise eski bir binbaşıyı canlandırdığı filmin oyuncuları şu şekilde:

  • Tom Cruise- Jack Reacher
  • Rosamund Pike- Helen Rodin
  • Richard Jenkins- Alex Rodin
  • David Oyelowo- Dedektif Emerson
  • Werner Herzog- Zek Chelovek
  • Jai Courtney- Charlie
  • Joseph Sikora- James Barr
  • Robert Duvall- Martin Cash
  • Alexia Fast- Sandy
  • Michael Raymond-James- Linsky
  • Nicole Forester- Nancy Holt
  • Julia Yorks- Chrissie Farrior

Jack Reacher filminin oyuncularını listeledikten sonra başroldeki isimlere yakından bakalım.

Jack Reacher Film Konusu 6

Tom Cruise Kimdir?

Filme adını veren Jack Reacher karakterini canlandıran Tom Cruise, 3 Temmuz 1962 tarihinde ABD’nin New York eyaletinde dünyaya geldi. Annesi öğretmen ve babası elektrik mühendisidir. Oyunculuk kariyerine 1981 yapımı Endless Love filmiyle başladı. Aynı yıl içinde Taps ve Dışlanmışlar filmlerinde oynadı.

1983 yılında Risky Business filminde canlandırdığı Joel Goodson karakteriyle büyük çıkış yakaladı. Başarılı oyuncu 1986’da Top Gun filminde Pete Mitchell karakterini oynayarak uluslararası üne kavuştu. 1987’de kendisi gibi oyuncu olan Mimi Rogers ile evlendi ancak üç yıllık birlikteliğin ardından boşandılar.

Doğum Günü Dört Temmuz filmindeki başarılı performansıyla 1989 yılında Sinema Dalında En İyi Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülünü kazandı. 1990’da ünlü oyuncu Nicole Kidman ile dünyaevine girdi. 11 yıllık evliliklerinin ardından 2001’de boşandılar.

1996 yılında uzun yıllar devam edecek olan Görevimiz Tehlike film serisinde Ethan Hunt karakterini oynamaya başladı. Bu film serisinde dublör kullanmadan çektiği tehlikeli sahnelerle adından sıkça söz ettirdi. 2006 yılında ünlü oyuncu Katie Holmes ile evlendi ancak 2012’de boşandılar.

2022 yılında 1986’daki Top Gun filminin devam filmi olan Top Gun: Maverick’de yeniden Pete Mitchell karakterini oynadı. Tom Cruise’un aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği film dünya çapında ses getirdi ve En İyi Ses Kurgusu Dalında Oscar ödülü kazandı.

Jack Reacher Film Konusu 8

Rosamund Pike Kimdir?

Filmde Helen Rodin karakterine hayat veren Rosamund Pike, 1979 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da dünyaya geldi. Anne ve babası opera sanatçısıdır.

Oyunculuk kariyerine Ulusal Gençlik Tiyatrosu’nda (National Youth Theatre) oynanan Romeo ve Juliet oyunu ile başladı. 2002 yılında James Bond filmi Başka Gün Öl’de Miranda Frost karakteriyle yer aldı. Filmdeki performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

Daha sonra Doom, Johnny English'in Dönüşü ve Demir Kalpli Adam filmlerinde oynadı.  2014 yılında Kayıp Kız (Gone Girl) filminde canlandırdığı Amy Elliott Dunne karakteriyle 20’ye yakın ödül kazandı.

Jack Reacher 3 Var Mı?

Jack Reacher serisinde şu ana kadar sadece iki film yayınlandı. Üçüncü bir filmin çekilip çekilmeyeceği yönünde herhangi bir açıklama yapılmadı.

Jack Reacher IMDB Puanı Kaç?

Jack Reacher film konusu nedir sorusunu soranlar filmin IMDB puanını da merak ediyor. Uzun yıllardır büyük bir ilgiyle izlenen filmin IMDB puanı 10 üzerinden 7’dir.

Jack Reacher Serisi Kaç Film?

Jack Reacher serisinde şu ana kadar Jack Reacher (2012) ve Jack Reacher Never Go Back (Asla Geri Dönme) (2016) dahil olmak üzere iki film çekildi.

Jack Reacher Film Konusu 5

Jack Reacher Never Go Back Oyuncuları Kimlerdir?

Jack Reacher film konusu nedir sorusuna cevap bulanlar Jack Reacher Never Go Back (Asla Geri Dönme) filminin oyuncularını merak ediyor.

Serinin ikinci filminin oyuncuları şu şekilde:

  • Tom Cruise- Jack Reacher
  • Cobie Smulders- Binbaşı Susan Turner
  • Aldis Hodge- Yüzbaşı Anthony Espin
  • Danika Yarosh- Samantha Dayton
  • Patrick Heusinger- Avcı
  • Holt McCallany- Albay Morgan
  • Robert Knepper- General Harkness
  • Madalyn Horcher- Çavuş Leach
  • Austin Hébert- Daniel Prudhomme
  • Robert Catrini- Albay Moorcroft

Jack Reacher 2 Var Mı?

2012 yapımı Jack Reacher filminin devam filmi olan Jack Reacher 2 (Asla Geri Dönme) 2016 yılında yayınlandı.

Bu yazımızda ünlü oyuncu Tom Cruise’un başrolünde olduğu Jack Reacher serisi hakkında merak edilenleri yanıtladık.                                                                                                        

Editör: Gulce Editor