Sosyal medyada 'Jahrein' mahlasıyla tanınan Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç, geçtiğimiz Cuma günü "müstehcenlik" suçlamasıyla gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü, Sonuç'un toplumun genel ahlakına aykırı konuşmalar yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ahmet Sonuç'un Twitch platformunda yaptığı canlı yayınlar sırasında toplumun değer yargılarına uygun olmayan ifadeler kullandığı tespit edildi. Bu kapsamda, Türk Ceza Kanunu'nun 226. Maddesi'ne dayanarak "müstehcenlik" suçundan işlem yapıldı. Sonuç, Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.

Jahrein Serbest Bırakıldı mı? Kaç Ay Hapis Yatacak?

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma sonrası tutuklanan Sonuç'un ne kadar süre cezaevinde kalacağı belirsizliğini koruyor. Ancak, benzer suçlardan ceza alan kişilerde olduğu gibi hapis süresi mahkemenin vereceği kararla netleşecek. Diğer yandan, Sonuç ile aynı suçtan yargılanan ve "Rockerpuck_Evil" rumuzlu bir başka kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Victor Osimhen'i tribünden indiren kim? Adı ne? Fazlı Şahin kimdir? Victor Osimhen'i tribünden indiren kim? Adı ne? Fazlı Şahin kimdir?

Sonuç'un serbest bırakılması ya da cezasının süresi hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Bu sürecin nasıl gelişeceği, mahkemede alınacak karara bağlı olacak.

Editör: Safa Erdoğan