2024 Paris yaz Olimpiyatları'nın ilk gününde Türkiye judoda Salih Yıldız ile güldü. Genç judocumuz rakibi Ashley McKenzie'yi yenerek adını çeyrek finaleden yarı finale yazdırdı bu karşılaşmanın ardından Salih Yıldız kimdir, kaç yaşında ve nereli, işte cevaplarç

Judocu Salih Yıldız kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Milli judocu Salih Yıldız 23 yaşındadır. 2001 doğumlu olan Salih Yıldız İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu olarak karşımıza çıkıyor. Siyah kuşak dan.1 judocu olan Salih Yıldız çeyrek finalde Gürcistanlı Giorgi Sardalashvili ile karşılaşacak.

267891

Salih Yıldız aslen Iğdırlı olan ve Iğdır Gençlik Spor Kulübü'nde profesyonel sporculuğuna adım atmıştır. Salih Yıldız ülkemizi Olimpiyatlarda temsil eden ve başarı kovalayan sporcularımızın başıdan geliyor.

Salih Yıldız Adını Yarı Finale Yazdırdı!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden judocu Salih Yıldız, erkekler 60 kilo kategorisinde çeyrek finale yükselerek büyük bir başarı elde etti. İkinci turda Jamaikalı rakibi Ashley McKenzie'yi waza-ari ile mağlup eden Yıldız, Türkiye'ye gururlarından biri oldu. 

Milli sporcu, çeyrek finalde Gürcistanlı Giorgi Sardalashvili ile karşılaşıp mağlup etti. Judocu Salih Yıldız adını yarı finale yazıdrdı. 

2024 Paris Olimpiyatlarında yarışan milli sporcular

Paris, olimpiyatlara üçüncü kez ev sahipliği yaptı. Türk sporcular da bu büyük organizasyonda ülkemizi temsil etmek için ter dökecek. 1986'dan bu yana düzenlenen Yaz Olimpiyatları'nın bu yılki durağı olan Paris'te, Elif Berra Gökkır, Mete Gazoz, Sibel Altınkaya, Tuğrulhan Erdemir, Muhammed Demirel, Merve Vatan, Berke Saka, Gizem Özer, Neslihan Yiğit Arın gibi birçok başarılı sporcumuz, Türkiye'nin gururu olacak.   

UEFA listesine sonradan oyuncu eklenir mi? UEFA kadrosunda değişiklik yapılabilir mi? UEFA listesine sonradan oyuncu eklenir mi? UEFA kadrosunda değişiklik yapılabilir mi?

Editör: Abdullah Akar