GÜNDEM

Kainatta bilinmeyen 2 varlık nedir? Kuran'da geçen 7 varlıktan 2 si ne?

Abone Ol

Son günler popüler araştırmlarıdan biri olan kainattaki varlıklar konusu gündemki yerini koruyor. Kainatta ka çvarlık var konusu merak ve ilgi uyandırdığı kadarda ilginç bir konu olmasıyla dikaktleri üzerine çekiyor. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bahsedilen varlıklar ve ismi geçmeyen ama var olduğu bilinen varlıklar üzerine vatandaşlar araştırmalrarına devam ediyor.  Kainatta kaç varlık var? Kur'an da geçen varlıklar neler? Kainatta bilinmeyen 2 varlık nedir? Haberimizin detayında.

Kuran da geçen varlıklar?

Kur'an-ı Kerimde birçok alemlerden ve varlıklardan bahsedilmiştir. Kur'anda bahsedelen varlıklardan beş tanesi açık olarak bahsedilmiştir.

Bu varlıklar, kainattaki yerleri, özellikleri, işlevleri ve insanlarla olan bağlantıları bakımından farklılık gösterirler. 

İnsanlar: Allah’ın topraktan yarattığı, akıl, irade ve sorumluluk sahibi olan varlıklardır. Allah’ın yeryüzündeki temsilcisi olarak gönderilmişlerdir. Kuran’da insanların nasıl yaratıldıkları, ne için yaratıldıkları, hangi peygamberlere ve kitaplara tabi oldukları, nasıl ibadet ettikleri, nasıl davranmaları gerektiği ve ahirette ne olacağı hakkında birçok ayet bulunur.
Hayvanlar: Allah’ın sudan yarattığı, soluyan, hareket eden ve çoğalan canlı varlıklardır. Allah’ın rahmetinin ve gücünün birer işareti olarak yaratılmışlardır. Kuran’da bazı hayvanların adları geçer ve onların insanlara sundukları nimetler anlatılır. Ayrıca hayvanların da Allah’a boyun eğdikleri ve O’nu övdükleri ifade edilir.
Bitkiler: Allah’ın topraktan yarattığı, ışık enerjisiyle beslenen ve çoğalan canlı varlıklardır. Allah’ın lütfunun ve sanatının birer örneği olarak yaratılmışlardır. Kuran’da bitkilerin çeşitliliği, güzelliği ve insanlara sundukları nimetler üzerinde durulur.
Melekler: Allah’ın nurdan yarattığı, günahsız, sadece Allah’a itaat eden nurani varlıklardır. Allah’ın emirlerini yerine getirmek için görevli kılınmışlardır. Kuran’da meleklerin adları, özellikleri, görevleri ve insanlarla olan bağlantıları hakkında bilgiler verilir.
Cinler: Allah’ın ateşten yarattığı, insanlar gibi akıl, irade ve sorumluluk sahibi olan gizli varlıklardır. İnsanlarla aynı dünyada yaşarlar ama genellikle görünmezler. Cinlerin de inanan ve inanmayan olanları vardır. Kuran’da cinlerin nasıl yaratıldıkları, ne için yaratıldıkları, hangi peygamberlere ve kitaplara tabi oldukları, nasıl ibadet ettikleri, nasıl davranmaları gerektiği ve ahirette ne olacağı hakkında ayetler bulunur.

Kainatta bilinmeyen 2 varlık nedir?  Kuran'da geçen 7 varlıktan 2 si ne?

Kainatta tek olmadığımız net ifadelerle bizlere iletilmiştir.  Kur’an’da bahsedilen varlıkların sayısı ve nitelikleri konusunda farklı yorumlar ve görüşler vardır.  Kur'an da net olarak bahsedilmeyen iki varlık hakkında çeşitli görüşlerden bazıları şunlardır;
Şeytanlar:  İnsanları yanlış yola sürüklemeye çalışırlar. Kuran’da şeytanların başında İblis’in bulunduğu ve onun Allah’a karşı başkaldırdığı anlatılır. Ayrıca şeytanların hileleri, vesveseleri ve insanlara verdikleri zararlar üzerinde uyarılar yapılır.
Taşlar: Allah’ın topraktan yarattığı cansız varlıklardır. Bazı taşlar özel anlamlara sahiptir ve insanların dini uygulamalarında kullanılırlar. Kuran’da taşlardan bahseden ayetlerde genellikle onların sertliği, ağırlığı veya şekli üzerinde durulur.

Mecüc ve Yecüc: Mecüc ve Yecüc, kıyametin büyük alametlerinden biri olarak görülür. Kur’an-ı Kerim’de iki surede adları geçer . Bu yaratıkların Zülkarneyn tarafından yapılan bir setle durdurulduğu, ancak kıyamet zamanında seti kırarak dünyaya yayılacakları ve bozgunculuk yapacakları belirtilir . Ayrıca Hz. İsa’nın gelip onları öldüreceği haber verilir .

Uzaylılar(evrendeki diğer canlılar): 1960 yıllarından sonra uzay araştırmaları hız kazanmıştır. NASA'nın uzay araştırmları kapsamında tespitleri ve kamera kayıtlarına yakalanan çeşitli araçlar uzaylı veya başka bir deyişle güneş sistemindeki diğer canlılalara ilişkin bulguları güçlendiriyor.

Peygamberler: Peygamberler insanlara gönderilen birer elçi olduğu, ve her peygamberin kendine özgü bazı özelliklerinde olduğunu kabul eden  bir görüşe göre, bahsi geçen varlıkların peygamberleride katabileceğini savunanlarda mevcut.

Haber-Mehmet Pamuk