Olay, dün akşam vakitlerinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesi kırsal  Hamidiye Mahallesi'nde gerçekleşti. İddiaya göre serinlemek için gölete giren 2 kardeşten biri çırpınmaya başladı. Kardeşi Mehmet Fatih Tarhan'ın (15) çırpındığını gören abisi Ömer Faruk Tarhan (18) gölete atladı. 2 kardeş de suda çırpınmaya başladı.

Kardeşi kurtarıldı abisi suda kayboldu

Bölgedeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine olay yerinde sağlık, jandarma, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Gölete giren kardeşlerden Mehmet Fatih Tarhan bölgedeki vatandaşların müdahalesiyle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Yardımına koşan abisi ise gölette kayboldu.

A W231525 02

Cansız bedeni 5 saat sonra sudan çıkarıldı

Suda kaybolan 18 yaşındaki Ömer Faruk Tarhan'ın cenazesi olay yerine gelen sualtı dalgıç ekiplerinin yoğun çalışması sonucu 5 saat sonra bulunarak çıkarıldı.  Ömer Faruk Tarhan'ın cansız bedeni Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda işlemlerinin tamamlanmasının ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edildi. Kardeşi Mehmet Fatih Tarhan'ın ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü bilgisi geldi.

kardeşini kurtarayım derken canından oldu

Gencin üniversite hayalleri yarım kaldı

Kardeşini kurtarmak isterken boğularak hayatını kaybeden Ömer Faruk Tarhan'ın geçtiğimiz hafta üniversite sınavına girdiği ve sınavının iyi geçtiği öğrenildi. Tarhan'ın büyük heyecanla sınav sonuçlarını beklediği iyi bir bölümde üniversite okumanın hayalini kurduğu öğrenildi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Çöplükte yeni doğmuş bebek cesedi bulundu Çöplükte yeni doğmuş bebek cesedi bulundu

Kaynak: İHA