Yorgun geçen bir günün ardından akşam saatlerinde evde film izlemek çok büyük bir keyif vaat eder. Özellikle sıcak yaz akşamlarında film keyfi bir başkadır. Bugünde macera, aksiyon ve Western türlerinin hepsini içerisinde barındıran bir film olan Kasap Geçidi ya da  orijinal adıyla Butcher's Crossing televizyonda sinema severleri bekliyor.

Beyaz TV'de saat 19.30'da yayınlanacak olan film özelinde sinema severler pek çok soru soruyorlar. Bizde sizler için bu sorulardan olan Kasap Geçidi (Butcher's Crossing) filminin konusu ne, oyuncuları kimler ve film nerede çekildi sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

Kasap Geçidi (Butcher's Crossing) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Kasap Geçidi Filmi Nerede Çekildi 11

Kasap Geçidi (Butcher's Crossing) filminin konusu ne?

1874 yılında, bir papazın saf ve idealist oğlu Will Andrews, Harvard'ı bırakmış ve Kansas'ta bufalo postu ticareti üzerine kurulmuş küçük bir sınır kasabası olan Butcher's Crossing'e gitmiştir.

Bufalo avına çıkmanın romantizmine kapılan Will, kendisine Colorado'daki ücra bir geçitte kalan az sayıdaki büyük sürüden birinin bulunabileceği masalını anlatan, gergin ve metanetli ama deneyimli bir bufalo avcısı olan Miller'la tanışır. Miller ve bu girişimin çılgınlığı konusunda uyarılmasına rağmen Will, keşif gezisini finanse etmek için tüm parasını ortaya koyar.

Will'in parasıyla malzeme satın alırlar ve araba sürücüsü ve kamp aşçısı olarak sarhoş, tek silahlı, İncil'e inanan Charlie Hoge'u ve Miller'ın hikayeleri hakkındaki şüpheleri nedeniyle maaş almakta ısrar eden, küstah ama pragmatik bir 'deri yüzücü' olan Fred Schneider'ı işe alırlar.

Onları ölümün eşiğine getiren zorlu bir yolculuktan sonra, ekip sonunda dağ geçidine ulaşır ve binlerce bufalonun bulunduğu el değmemiş bir sürü keşfeder.

Miller avına başlar ve günde yüzlerce bufalo öldürür, Will ve Schneider leşlerin derisini yüzmek için uğraşırlar. Buna karşı yapılan tavsiyelere rağmen Miller yavaşlamayı reddederken, Will de metodik katliam karşısında hissizleşir.

Kasap Geçidi (Butcher's Crossing) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Kasap Geçidi Filmi Nerede Çekildi 22

Üç hafta boyunca aralıksız kasaplık yaptıktan sonra Schneider, planladıkları süreyi aştıklarını ve şimdiden taşıyabileceklerinden daha fazla deriye sahip olduklarını belirtir. Hava bozmadan ve kapana kısılmadan önce durup geri dönmelerini önerir. Miller bunu reddeder ve Will de onun tarafını tutar.

Bunun sonucunda ekip bir kar fırtınası tarafından kapana kısılır. Artık kışı birkaç ay boyunca dağlarda geçirmek zorunda kalırlar. Hayal kırıklığına uğrayan Schneider, Hoge'a saldırır ve İncil'ini yakar.

Hoge intikam almak için Schneider'ın yemeğini zehirler. Will'in akıl sağlığı daha da bozulur ve Miller her bir bufaloyu öldürdükten sonra kasabaya o güne kadar görülmüş en büyük avla dönme zaferini saplantı haline getirir. Ekip, kışı beklerken uzun ve sıkıcı bir hayatta kalma mücadelesine katlanmak üzere yerleşir.

Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne oyuncuları kim? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filmi nerde çekildi? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filminin konusu ne oyuncuları kim? Pasifik Savaşı (Pacific Rim) filmi nerde çekildi?

Bahar geldiğinde Schneider, Hoge'un kendisini zehirlediğini anlar ve onu öldürür. Topladıkları 4.600 postun tamamını taşıyamayınca, 1.600'ünü arabalarına yüklerler ve kalan 3.000'ini geri dönmek üzere bırakırlar. Dönüş yolculuğu sırasında hasarlı arabaları bir uçurumdan düşer ve Schneider ile 1.600 deriyi de beraberinde götürür.

Will ve Miller kasabaya döndüklerinde kasabayı büyük ölçüde terk edilmiş ve sahipsiz bulurlar. İkili, kış için kapana kısıldıkları sırada bufalo postu piyasasının dibe vurduğunu ve postların artık tamamen değersiz olduğunu öğrenince dehşete düşer.

Zaferini elinden alan Miller, eski bufalo borsası binasını ateşe verir. Üstü başı dağınık Will, bu deneyimin buna değip değmediği sorulduğunda bufalo avında “görmesi gerekeni gördüğünü” söyler ve tek başına vahşi doğaya doğru at sürer.

Kasap Geçidi filminin konusunu öğrendik. Şimdi de filmde yer alan oyuncular kimler ona bakalım.

Kasap Geçidi (Butcher's Crossing) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Kasap Geçidi Filmi Nerede Çekildi 33

Kasap Geçidi (Butcher's Crossing) filminin oyuncuları

Aksiyon dolu sahneleri ile dikkat çeken Kasap Geçidi'nin oyuncu kadrosunda şu isimler bulunuyor;

  • Nicolas Cage
  • Fred Hechinger 
  • Jeremy Bobb
  • Paul Raci
  • Xander Berkeley
  • Rachel Keller

Kasap Geçidi filminin başarılı oyuncu kadrosuna da göz attık. Birde filmin çekim yerleri hakkında bilgi sahibi olalım.

Kasap Geçidi (Butcher's Crossing) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Kasap Geçidi Filmi Nerede Çekildi 44

Kasap Geçidi (Butcher's Crossing) filmi nerede çekildi?

Kasap Geçidi filminin ana çekimleri Ekim 2021'de ABD'nin Montana eyaletinde başladı.

Eylül 2021'de Saban Films'in filmin Kuzey Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Fransa, Almanya, Avusturya, İsviçre ve İskandinavya dağıtım haklarını satın aldığı, Altitude Film Distribution'ın ise uluslararası satışları gerçekleştirdiği ve filmin İngiltere ve İrlanda'daki dağıtımını üstlendiği açıklandı.

Kasap Geçidi filmi dünya prömiyerini 9 Eylül 2022'de Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yaptı. Amerika Birleşik Devletleri'nde 20 Ekim 2023'te vizyona girdi.

SON OLARAK KASAP GEÇİDİ FİLMİNİN FRAGMANINA BİR GÖZ ATALIM...

Muhabir: Erdinç Alkan