Türkiye'nin ilk görme engelli hakim yardımcısı görevine başladı Türkiye'nin ilk görme engelli hakim yardımcısı görevine başladı

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Yeniden Refah Partisinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimi kazanan KAsım Gülpınar'ın partisinden istifa ettiğini duyurmasının ardından hangi partiye geçeceği merak ediliyor. Peki, Kasım Gülpınar hangi partiye geçecek? AK Partiye mi geçiyor?

Kasım Gülpınar hangi partiye geçecek?

Yeniden Refah Partisinden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın şuan için bağımsız olarak yoluna devam edeceğini bildirdi. Ancak, kulis bilgilerine göre, Kasım Gülpınar'ın yeniden AK Parti'ye geçeceği konuşuluyor. 31 Mart Yerel seçimlerinden önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmadığı için AK Parti'den istifa eden ve Yeniden Refah Partisine katılan Kasım Gülpınar, seçimde 46 bin 770 oy farkı ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Türkiye'de seçim sonucu en çok merak edilen iller arasında olan Şanlıurfa'da hem kendsinin hemde Yeniden Refah Partisinin bu başarısı çokça konuşuldu. AK Parti'nin 23. yıl kutlamalarında Yeniden Refah Partili 7 belediye başkanı Ak Partiye katılmıştı. Gülpınar'ın ismide o dönem Ak partiye katılacağı yönünde çokça konuşuldu. Ancak 23. yıl kutlamalarında bu gerçekleşmemişti. Kutlamalardan 22 gün sonra Gülpınar'ın istifa etmesi acaba yeniden Ak Parti'ye katılacak mı sorusunu ortaya çıkardı. 

Kasım Gülpınar AK Partiye mi geçiyor?

Mehmet Kasım Gülpınar'ın bir süre bağımsız olarak yol izleyeceği ardından AK Parti saflarına yeniden katılacağı kulislerde konuşuluyor. Gülpınar'ın Ak Partiye katılmasıyla birlikte Şanlıurfa'da 2. bir Fakıbaba olayı yaşanmış olacak. Hatırlayın 2009 seçimlerinde Ak partinin aday göstermediği Ahmet Eşref Fakıbaba, bağımsız oalrak girdiği seçimleri kazanmış, seçim sonrası yeniden Ak Parti saflarına katılmıştı. Daha sonra Tarım Bakanı dahi olan Ahmet Eşref Fakıbaba, Ak Partiden birkez daha istifa edip İYİ Parti saflarına katılmıştı.

Muhabir: Erdinç Alkan