Türkçede pek çok deyim ve atasözü bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Katranı kaynatsan olur mu şeker sözüdür. Bu sözü birçok kişiden çok fazla duymuş olabiliriz. 

Bizde bu yazımızda bu sözün genel anlamına göz atmaya çalışacağız. İşte Katranı kaynatsan olur mu şeker sözünün tüm ayrıntıları...

Katranı kaynatsan olur mu şeker ne demek?

Atasözleri ve deyimler genel olarak eğlencelik olarak görünsede hepsinin altında önemli anlamlarda bulunmaktadır. Bu sözlerden birisi de Katranı kaynatsan olur mu şeker cinsinin sevdiğim cinsine çeker söylemidir.

Bu sözün genel olarak anlamına bakacak olursak; kişi, kendi özünü veya asıl özelliklerini değiştirmiş gibi görünse de asla değişmez anlamında kullanılan bir söz öbeği olarak karşımıza çıkıyor.

Katranı kaynatsan olur mu şeker sözü kime aittir?

Atasözleri ve deyimler genel olarak anonim yani kimin söylediği belli olmayan sözler olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat Türk sinemasında bu sözlere çok fazla rastlamaktayız.

Burada ise karşımıza bir efsane olan İlyas Salman çıkıyor Katranı kaynatsan olur mu şeker sözünü bizde ilk olarak İlyas Salman'dan duyduk diyebiliriz.

Çok Fazla Kullanılan Diğer Atasözleri ve Deyimler Nelerdir?

Atasözü geçmişten günümüze kadar taşınmış kısa ve özlü bir şekilde bir öğretinin aktarılmaya çalışıldığı sözcükler kümesine verilen addır.

Günlük hayatta kullandığımız çok fazla atasözü var. İşte en çok karşımıza çıkan atasözlerini sizler için araştırdık. İşte en çok kullandığımız atasözleri;

  • Damlaya damlaya göl olur.
  • El elden üstündür.
  • Ağlayana mama, gülene dert olurmuş.
  • Bir elin nesi var, iki elin sesi var.
  • Söz gümüşse, sükut altındır.​​​​​​​