2014 yılında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle  tam 10 yıldır bitkisel hayatta olan ünlü televizyon sunucusu Kenan Işık 29 Temmuz 2024 tarihi itibariyle hayatını kaybetti. Kenan Işık'ın hayatını kaybetmesinin ardından ilk eşi merak konusu oldu. Peki, Kenan Işık ilk eşi kim? Gülgün Ok kimdir? İşte detaylar...

İş adamından örnek girişim: Kendi elektriğini üretmeye başladı! İş adamından örnek girişim: Kendi elektriğini üretmeye başladı!

Kenan Işık'ın ilk eşi olan Gülgün Ok 1938 yılında İzmir'de dünyaya geldi.  Sanat macerasına Cumhuriyet Kız Sanat Enstitüsündeki eğitimiyle başlayan Gülgün Ok, Genç yaşta babasısnı kaybetti. Babasının ölümü üzerine annesi ve abisiyle birlikte bir süre sonra İstanbul'a taşınan Gülgün Ok için yeni bir hayat böylece başlamış oldu.

Annesi Sirkeci Büyük Postanesinde personel Müdürü olarak çalışıyordu. Bu şekilde aile geçmi de sağlanmış oluyordu. Eğitimi gereği çizimler yapan Gülgün, bir gün ünlü modacı Vitali Hakko'nun yanına gitti. Çizimleri Hakko tarafından çok beğenilince, Kreatif Desinatör pozisyonunda işe başladı. Tasarımcı olarak işe başlayan Gülgün Ok'un içinde yatan oyunculuk hayali  Ses dergisinin artis yarışmasıyla bir anda fiili bir hal aldı. Annesiyle birlikte derginin yarışmasına giden Gülgün Ok, başvuru yaptıktan sonra yarışmada birinciseçildi.  O dönem erkeklerde ise yarışmanın birincisi Tamer Yiğit olmuştu. 1962 yıl senesinde derginin kapak yıldızı olan Gülgün Ok için oyunculuk maratonu böylece başlamış oldu. Beyaz perdeye ilk kez Doktor filmiyle çıkan Gülgün, daha sonra Dağlar Şahini, Mehmet Efe, Aşka Vakit Yok, Menekşe Gözler, Çöl Kanunu, Ayvaz Kasap, Devlet Kuşu gibi çeşitli projerlerde yer almayı başardı.

Gülgün Ok, setlerde tanıştığı Rejisör Semih Evin ile tanışıp 1963 yılında evlendi. 4 yıl evli kalan çift anlaşmazlıklar sonunda boşandı. Boşanmadan kısa bir süre sonra Semih Evin otel odasında ölü olarak bulundu. Gülgün bir süre sonra hayatına Ankara'da devam etti. Devlet Tiyatrolarında çalıştığı dönemde Bursa Devlet Tiyatrosunda Kenan Işık ile tanıştı. 1973 'te Kenan Işık' ile evlenen Gülgün 1980 yılında karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Gülgün'ün iki evliliğinden de çocuğu olmadı.

Kenan Işık daha sonra 1980 yılında Beril Işık ile evlenerek hayatına devam etti. Işık'ın bu evliliğinden Mehmet ve Ahmet adında iki oğlu oldu.  2014 yılında saunaya giren Kenan Işık fenalşarak yere düşüp kafasını vurması üzerine hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçiren Kenan Işık, 4 saat süren bir ameliyat geçirdi. 2014 yılından bu yana bilinci kapalı olarak bitkisel hayatta olan Kenan Işık, 29 Temmuz 2024 tarihi itibariyle hayata gözlerini yumdu.

Muhabir: Erdinç Alkan