Transfer sezonunun bitmesine sayılı günler kala 12 milyon avro bedelle Portekiz devi Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu ilk maçında golü buldu ve övgüleri aldı. 

Kerem takımının Portekiz Ligi'nde Santa Clara'yı 4-1 yendiği maçta Orkun Kökçü'nün asisti ile golü buldu ve tribünleri mest etti. Gol sonrası klasikleşen Harry Potter sevincini de yapan Kerem ilk maçında Portekiz'de futbol severler ve yorumculardan tam not aldı.

Kerem Aktürkoğlu Ilk Maçında Gol Ile Tanıştı 1

Manisalı okçulardan büyük başarı Manisalı okçulardan büyük başarı

Maç sonrasında açıklamalar yapan Benfica teknik direktörü Bruno Lage, Kerem'in performansına methiyeler dizdi. Kerem'in transferinde bir payınız var mı? Sorusuna Lage, "Hayır. Onu kim seçtiyse ona teşekkür ederim. Böyle oyuncuları, agresif kanat oyuncularını severim. Rafa, Cervi, Pizzi gibi forvet oynayan oyuncuları seviyorum ve o da bu özelliklere sahip. Onunla konuştum ve oynamasını istediğim rolde kendini rahat hissetti. Moralli geldi, milli takımda 3 gol attı, bugün de eşitliği sağladı, mutluyum." cevabını verdi.

Kerem Aktürkoğlu Ilk Maçında Gol Ile Tanıştı 2

Ötee yandan sosyal medyada Galatasaray taraftarları Kerem'in performansı sonrası Buruk bir üzüntü yaşadı. Kerem'in iyi performansına sevinen taraftarlar oyuncunun çok ucuza satıldığını ve yerinin doldurulamadığını dile getirdiler.

Muhabir: Erdinç Alkan