Kırkağaç'ın kurtuluşu coşkuyla kutlandı Kırkağaç'ın kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Proje kapsamında Kırkağaç’ın Mahallelerinden kadın kafilesi merkeze geldi. Hanımlar Aile Çay Bahçesi’nde karşılanan kafile önce Tıp Tarihi Müzesi’ne ve Uluslararası Mesir Macunu Festivali’ne ev sahipliği yapan Hafsa Sultan Camii’ne gidildi.

Kafileye Sultan Camii’nin ve Tıp Tarihi Müzesi’nin tarihteki yerine ilişkin bilgiler verildi. Gezinin bir sonraki durağı ise Muradiye Camii oldu. Ortaya koyduğu eserlerle dünya mimari tarihine damgasını vuran Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olma özelliğini taşıyan Muradiye Camii de ziyaret edildi.

Whatsapp Image 2024 09 20 At 12.51.48 (1)

Ardından ziyaretçilerine muhteşem Manisa manzarasını izleme imkânı sunan Mevlevlihane’ye ve Manisa’da bulunan çeşitli eserlerin maketlerinin yer aldığı Şehzadelerpark’a gidildi. MASKİ Genel Müdürlüğü yemekhanesinde öğle yemeği için ara verildi. 

Whatsapp Image 2024 09 20 At 12.51.45

Son olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Müzesi ile Atatürk Sergi Salonu ziyaret edilerek gezi sona erdi. Proje ile farklı bir gün yaşayan kadınlar, Manisa merkezi doyasıya gezdi.

Whatsapp Image 2024 09 20 At 12.51.48

Muhabir: Erdinç Alkan