Kızılcık Şerbeti adlı dizi gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmıştı ve seyircilerin zihninde "Bu hikayeyi kim anlatıyor?" sorusu belirmişti. Sonradan ortaya çıkan gerçeğe göre, hikayenin asıl anlatıcıları, Pembe ve Abdullah Bey'in çocukları olan Nursema ve Fatih'miş. Bu aile, çok ünlü bir ailenin çocuklarıydı ve hikayenin gerçek hayatta yaşanmış olduğunu ortaya koyuyordu... Detaylar için okumaya devam edebilirsiniz.

kızılcık şerbetii

Turgutlu'nun kadın basketbol takımı Narin'i unutmadı Turgutlu'nun kadın basketbol takımı Narin'i unutmadı

Kızılcık Şerbeti Konusu Nedir?

İyi eğitimli, gerçekçi ve modern bir kadın olan Kıvılcım (Evrim Alasya), eşinden boşandıktan sonra güçlü durmayı başarmış ve inandığı değerler doğrultusunda iki kızını da yetiştirmiştir. Küçük kızı Çimen (Selin Türkmen) henüz liseye devam etmektedir, büyük kızı Doğa (Sıla Türkoğlu) ise üniversitede diş hekimliği okumaktadır.

Kıvılcım'ın tek arzusu, çocuklarının ileride başarılı ve mutlu olmalarını görmektir. Ancak Doğa'nın üniversiteye başladığı ilk yıl erkek arkadaşıyla evlenme kararı alması, Kıvılcım için büyük bir hayal kırıklığı olur. Şokunu ise kızının kocasının ailesiyle tanışması sırasında yaşar.

Doğa'nın kocası Fatih'in (Doğukan Güngör) ailesi oldukça muhafazakar bir ailedir. Kıvılcım, kızının bu kadar farklı düşünen bir aileyle mutlu olamayacağını düşünmektedir. Ancak Doğa, aşklarının her türlü farklılığı aşacağına inanmaktadır. Kızılcık Şerbeti, doğruları aynı olmasına rağmen yöntemleri farklı olan iki farklı aile arasında kalan bir aşk hikayesini anlatır.

kızılcık şerbeti4

Kızılcık Şerbeti Dizisinin Oyuncuları Kimdir?

Dizinin oyuncu kadrosunda Evrim Alasya, Barış Kılıç, Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Settar Tanrıöğen, Sibel Taşçıoğlu, Müjde Uzman, Aliye Uzunatağan, Feyza Civelek, Ceren Yalazoğlu Karakoç, Emrah Altıntoprak, Feray Darıcı, Selin Türkmen, Oral Özer, Rahimcan Kapkap, Serkan Tınmaz, Tuana Gizem Uzunlar gibi isimler yer almaktadır.

Ömer Ünal (Barış Kılıç)

Ömer Ünal (Barış Kılıç): Ömer, Abdullah Ünal'ın kardeşidir ve Ünal Şirketler Grubu'nun yurt dışı yatırımlarından sorumludur. Ömer, abisine göre daha iyi bir eğitim almış ve yurt dışında okumuştur. Aile üyelerine her zaman saygı gösterirken, kendini ezdirmeyen ve kimseye sözünü esirgemeyen bir kişiliğe sahiptir. Kıvılcım ile karşılaşması, onun için hayatının büyük bir sınavı olacaktır.

Kıvılcım Arslan (Evrim Alasya)

Kıvılcım Arslan (Evrim Alasya): Kıvılcım, hakim bir babanın ve ev hanımı bir annenin büyük kızı olarak dünyaya gelir. Babasının üniversiteden mezun olmasını göremeden vefat etmesiyle, ailenin tüm sorumluluğu Kıvılcım'ın omuzlarına düşer. Annesi Sönmez, fedakar bir kadın olmasına rağmen sevgisini pek göstermeyen baskın bir kişiliğe sahiptir.

Kıvılcım ise İstanbul'un köklü ve saygın bir okulunda lise müdürü olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Disiplinli duruşu ve okuldaki etkinliğiyle tanınmıştır. Hayatı prensipler üzerine kurulu olan Kıvılcım, oldukça düzenli, sistemli ve dakiktir. Kariyerinde yükseldikçe mesleği onun kimliğine dönüşmüştür ve evinde de bir öğretmen gibi davranır.

Doğa ve Çimen adında iki kız çocuğu vardır. Eşi Kayhan, zamanla Kıvılcım'ın baskın otoritesinden sıkılır ve boşanırlar. Kıvılcım, ailesine ve öğrencilerine adanmış bir yaşam sürerken, kariyerinde yükselmek için planlar yapar. Çocukları için tek arzusu, iyi bir eğitim alarak kariyer sahibi olmalarıdır.

Abdullah Ünal (Settar Tanrıöğen)

Abdullah Ünal (Settar Tanrıöğen): Abdullah, Ömer'in abisidir ve şirkette eşit hisse sahibi olsalar da ailevi yapıları gereği ailede hiyerarşi bulunmaktadır ve Abdullah ailenin en büyüğü ve söz sahibidir. İyi bir aile babası ve babacan bir adamdır. Eşine ve çocuklarına bağlılığıyla bilinir ve tam bir aile reisi olarak hareket eder. Son sözü ona aittir ve saygı en önemli değerlerinden biridir. Diğer insanların fikirlerine saygı gösterirken, kendi fikirlerinin de duyulmasını bekler.

Doğa Korkmaz (Sıla Türkoğlu)

Doğa Korkmaz (Sıla Türkoğlu): Doğa, Kıvılcım'ın büyük kızıdır. Annesi gibi idealist ve çalışkan bir yapıya sahiptir. Annesinin müdür olduğu okuldan birincilikle mezun olmuş ve tam burslu olarak dişçilik fakültesine kabul edilmiştir. Kıvılcım gibi, Doğa da annesinden çekinir ve ona büyük değer verir. Annesinin üzülmesine asla izin vermez. Bu nedenle, Fatih ile ilişkisini başta gizli tutar. Ancak, Fatih'e olan aşkı o kadar güçlüdür ki, annesinin tepkisini umursamadan onunla evlenir.

Pembe Ünal (Sibel Taşçıoğlu)

Pembe Ünal (Sibel Taşçıoğlu): Pembe, Abdullah'ın eşi ve üç çocuğunun annesidir. Abdullah'la görücü usulü evlenmiş ancak zamanla ona aşık olmuştur. Pembe için hayatı, kocası ve çocuklarıyla doludur. Çocuklarının mutluluğu için fedakarlık yapmaktan çekinmez. Yapıcı, güler yüzlü, titiz ve düzenli bir kadındır.

Fatih Ünal (Doğukan Güngör)

Fatih Ünal (Doğukan Güngör): Fatih, Abdullah’ın en küçük oğlu ve babasının en kıymetlisidir. Saygılı, efendi bir kişiliktir. Abisi Mustafa’nın aksine iş konularında daha aktif ve akıllıdır. Doğa’ya aşık olup evlendiğinde, babasının onayını almak onun için önemlidir. 

Alev Arslan (Müjde Uzman)

Alev Arslan (Müjde Uzman): Kıvılcım'ın uçarı kız kardeşi Alev, bir organizasyon firmasının sahibidir. Kıvılcım'ın ayakları yere sağlam basan biri olduğu kadar, Alev tam tersine hercai bir doğaya sahiptir. Neşeli, eğlenceli ve esprili bir kişiliği vardır. Hayata farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve birçok şeyi ciddiye almaz. Ona göre her şey basittir. Söylemek istediğini çekinmeden söyler ve aklına geleni hemen ifade eder.

kızılcık şerbeti3

Kızılcık Şerbeti Gerçek Hikayesi mi? Uyarlama mı?

Kızılcık Şerbeti dizisi, gerçek hayattan uyarlanmış bir hikayeyi izleyicilerle buluşturuyor. Dizinin, ünlü yazar Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarında yer alan bir hikayeden uyarlandığı konuşuluyor. Ayrıca, Kızılcık Şerbeti'ndeki ailenin Türkiye'nin önde gelen ailelerinden biri olduğu bilinmektedir.

Öneri içerik: Kızılcık Şerbeti 30. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı?

Kızılcık Şerbeti Dizisinin Gerçek Hikayesi Ne?

Kızılcık Şerbeti dizisi gerçek bir hikayeden uyarlandığı belirtilmiştir. Ancak hikayenin tam olarak kime ait olduğu henüz açıklanmamıştır. Dizinin gerçek bir hikayeden esinlenerek oluşturulduğu iddia edilmektedir. Dizinin yazarı Melis Civelek'in annesinin hayatından izler taşıdığı söylentiler arasında yer almaktadır.

Kızılcık Şerbeti Kimin Hayatını Anlatıyor?

Kızılcık Şerbeti, Show TV'de her hafta Cuma günü yayınlanarak tüm Türkiye'de reytingleri alt üst etmeye devam ediyor. Dizi oldukça sevilirken en çok Kızılcık Şerbeti kimin hayatı şeklinde çokça araştırma yapılıyor. Gülseren Budayıcıoğlu'nun kaleminden çıkan Kızılcık Şerbeti, gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır!

Kızılcık Şerbeti kimin hikayesi şu an için bilinmiyor. Yapım şirketi ya da yazar tarafından yapılmış herhangi bir açıklama henüz yok. Önümüzdeki günlerde dizinin hikayesine dair önemli ipuçlarının paylaşılacağı düşünülüyor.

Kızılcık Şerbeti Kitabının Sonu Nasıl Bitiyor?

Kızılcık Şerbeti, bilinenin aksine herhangi bir kitaptan uyarlanmamıştır. Sadece Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarında geçen bir hikayenin televizyona uyarlaması olarak ifade edilebilir. Bu nedenle "Kızılcık Şerbeti" adındaki kitap ile bu dizinin hiçbir alakası bulunmamaktadır.

Kızılcık Şerbeti hikayesinin Türkiye'nin önde gelen ailelerinden birisinin hikayesi olduğu düşünülmektedir. Ancak bu kapsamda da kesin bir bilgi bulunmuyor. Sadece önemli bir ailenin gerçek hikayesinin dizi şeklinde uyarlanmış hali olarak ifade edilebilir.

Editör: Aylin Ateş