Klimalar yaz aylarında evimizde, iş yerlerimizde kısaca bulunduğumuz her ortam kullanılması elzem olan arçlardan. Özellikle bu yıl hava sıcaklıklarının çok fazla olmasından kaynaklı klima kullanımı artmış durumda. Kullanımın bu kadar artmasıda klimalarda bazı sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. İşte o sorunalardan olan Klima Ch hatası ne demek çözümü nedir? Sorusunun cevabı haberimiz içerisinde.

Klima Ch hatası ne demek çözümü nedir?

Klima CH hatası, klimanın iç ve dış üniteleri arasındaki iletişim bozulduğunda ortaya çıkar. Bu bozulma, klimanın sigortasının yanması, fanın arızalanması, elektronik kartın hasar görmesi, kabloların kopması veya zarar görmesi gibi teknik sebeplerden kaynaklanabilir. Bunun yanı sıra, klimanın soğutma modunda donması da CH hatasına neden olabilir.

Klima CH hatası meydana geldiğinde, klima normal şekilde çalışmayabilir veya hiç çalışmayabilir. Bu durumda, ilk olarak klimanın fişini prizden çıkarıp bir süre beklemeniz tavsiye edilir. Sonra, klimanın filtresini ve fanını temizleyerek durumunu kontrol etmeniz gerekir. Eğer problem devam ediyorsa, bir servis yardımı almanız gerekir. Servis elemanı, problemin kaynağını bulacak ve onarımını yapacaktır.

Klima CH hatasını engellemek için, klimanın düzenli olarak bakımının yapılması gereklidir. Filtrelerin ve bobinlerin arındırılması, gaz basıncının ve voltajın ölçülmesi gibi işlemler yapabilirsiniz. Ayrıca, klimanın doğru bir şekilde monte edilmesi ve kullanılması da hatanın meydana gelme ihtimalini düşürebilir.

Klimalarda CH hatası, çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir

Klimalarda CH hatası, çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Bu sebeplerin bazıları ve anlamları şöyle sıralanabilir;

CH 01: İç ünite hava sıcaklığı sensörü bozuk ya da bağlantısı kopuk olabilir.

CH 02: İç ünite giriş borusu sıcaklık sensörü çalışmıyor ya da bağlantısı kesilmiş olabilir.

CH 03: Uzaktan kablolu kumanda ile iç ünite arasında iletişim kurulamıyor olabilir.

CH 04: Drenaj tahliye pompası arızalı ya da tıkalı olabilir.

CH 05: İç ve dış üniteler arasında iletişim sağlanamıyor olabilir.

CH 06: İç ünite çıkış borusu sıcaklık sensörü hasarlı ya da bağlantısı yok olabilir.

CH 07: Muli split ve multi vrs’lerde yanlış mod seçimi yapılmış olabilir.

CH 08: İç ünite BLDC fan motoru düzgün çalışmıyor ya da arızalı olabilir.

Türk teknolojisi Londra üzerinden dünyayla buluşacak Türk teknolojisi Londra üzerinden dünyayla buluşacak

Bu hataların haricinde başka hatalar da meydana gelebilir. Bu durumlarda yapılması gereken, klimayı kapatmak ve teknik servisi aramaktır. Teknik konularda bilginiz yoksa, cihazla ilgili müdahale etmemeniz tavsiye edilir.

Kaynak: Haber Merkezi