Son günlerde ani fiyat düşüşü nedeniyle çiftçilerin tepkisine neden olan ıskarta üzüm fiyatlarına ilişkin Yeniden Refah Partisi Sarıgöl İlçe Başkanı Rıdvan Kocatürk'ten tepki geldi. 

Iskarta üzüm fiyatları düştü üretici isyanda Iskarta üzüm fiyatları düştü üretici isyanda

Iskarta üzümde üreticiyle dalga geçildiğini belirten Kocatürk, ''Bölgemizin tarım alanındaki en önemli ürünlerinden biri olan  dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümde hasat devam ediyor. Bilindiği üzere Ülkemizin üzüm ihracatının önemli bir kısmı ilimizden gerçekleşiyor bu sayede İlimiz, ilçemiz ülke ekonomisine milyonlarca dolar gelir kazandırıyor. Bu yıl üretimi önce girdi maliyetlerindeki artış sonra afetler zorladı. Yüksek girdi fiyatları nedeniyle üretimi sürdürmekte zorlanan çiftçilerimiz, bu yıl da kuraklık başta olmak üzere doğal afetlerin oluşturduğu büyük zararla karşı karşıya kaldı. Hal böyleyken ıskarta üzüm alımı yapan firmalar ıskarta üzüm fiyatlarını 19 TL den 8 TL ye düşürdüler Üreticilerimizin talebi bir an önce tarım bakanlığımızın bu gidişata dur demesidir yıllardır endişeli şekilde fiyat tahminlerinde bulunarak hasada başlayan çiftçilerimiz artık bu fiyat belirsizliği  içinde alın teri dökmek istemiyor, yıl boyunca kışın ayazı yazın sıcağında bin bir zahmetle zor şartlar altında emek vererek ürününü yetiştirmeye çalışan üreticimizin bir yıllık emeğinin karşılığını bulacağı üzüm fiyatının bir an önce açıklanması ve alım politikalarının belirlenmesi istiyoruz.

BU ŞARTLAR ALTINDA ÜRETİM YAPAN ÇİFTÇİYE MADALYA TAKILMALI 
Necmettin Erbakan'ın Başbakan olduğu 54. hükümette üzüm fiyatlarına yapılan müdahaleyi de hatırlatan Kocatürk, “1996 yılında üzümler hasat sonrası yağmur nedeniyle sergide çürümüş Refah partisi hükümeti tüccarın 30 kuruşa aldığı üzümü TEKEL e talimat vererek fiyatı %200 ün üstünde arttırarak kilosunu 1 liraya alınmasını sağlamıştı. Hali hazırdaki girdi maliyetleri, düşük  fiyatları ve iktidarın tarım politikaları nedeniyle, ülkemizde tarım yapmanın neredeyse imkânsız hale geldiğini yaşayarak gördük. Bu şartlar altında üretim yapan çiftçinin alnından öpmek ve bir de üstüne madalya takmak gerekir. Çiftçimize reva görülen bu zulme son verilmelidir. " İfadelerini kullandı.

Muhabir: Erdinç Alkan