Edinilen bilgilere göre, CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, iddiaya göre, M.U. ve H.D. isimli firma yetkilileri, Kula Belediyesinin adını kullanarak esnaftan para topladığı ve dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle Başkan Dönmez tarafından belediyeye çağrıldı. Başkan Dönmez, bu durum üzerine firmayla olan sözleşmeyi feshetmek istedi.

Görüşme sırasında başlayan tartışmanın ardından, M.U. ve H.D., Belediye Başkanı Dönmez'in şoförü M.O.A. ve koruması R.G. tarafından darp edilerek belediyeden dışarı atıldı. Darp edilen M.U. ve H.D., polise giderek Başkan Dönmez'in makam odasında darp edildiklerini şikayet etti.

Manisa'da 19 Eylül Gaziler Gününde Manisa protokolü ve gaziler birlikte yürüdü Manisa'da 19 Eylül Gaziler Gününde Manisa protokolü ve gaziler birlikte yürüdü

Şikayet üzerine Başkan Dönmez, şoförü M.O.A. ve koruma R.G. gözaltına alındı. Kula İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen M.O.A. ve R.G., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Başkan Dönmez'in, sözleşmesi fes edilmek istenen firma yetkilileri M.U. ve H.D. ile odada baş başa görüştüğünü ve firma yetkililerinin kendisine saldırması üzerine koruması R.G. ve M.O.A.'nın olaya müdahale ettiğini savunarak önce Kula Devlet Hastanesi'nden darp raporu aldığı ardından da emniyete giderek şikayetçi olduğu öğrenildi. 

Yeni edinilen bilgilere göre, Makamında iki kişiyi darp etti iddiasıyla CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kaynak: İHA