Kuru üzüm fiyatları, Manisa, İzmir ve Ege Bölgesi’nin diğer şehirlerinde olduğu gibi ülkemiz çiftçileri açısından da önemli bir konudur. Bunun asıl nedeni, Manisa bölgesinde bağcılıkla uğraşan kişilerin temel gelirlerini bunu fiyatların oluşturmasıdır. Kuru üzüm fiyatı ise genel olarak serbest piyasanın dinamiklerine göre, yani arz ve talebe göre belirlenmektedir.

Kuru üzüm fiyatları 2024 yılında Alaşehir, Turgutlu, Salihli gibi Manisa’nın ilçelerindeki bağcılıkla uğraşan kişiler tarafından merak ediliyor. İlgili fiyatların oluştuğu yer ise il ticaret borsalarıdır. Ayrıca önemli bir alıcı firma olan Tariş fiyatlarını da sizlere sunuyoruz. İşte detaylar…

Kuru Üzüm Fiyatları Ne Oldu? İşte Yanıtı…

Kuru üzüm kg fiyatı, üzüm üreticileri ve ticaretiyle uğraşan kişilerin takip ettikleri en önemli konulardan birisidir. Manisa ve İzmir Ticaret Borsası verileriyle hazırladığımız bu içerik, kuru üzüm fiyatları 2024’te ne oldu sorunuza tam olarak yanıt olacaktır.

Kuru üzüm İzmir borsası açısından önemli bir emtiadır. Alaşehir kuru üzüm fiyatları 2024 yılı için merak edilse de alım satım fiyatları günlük olarak değişmektedir. Sizler için aşağıdaki tablo ve listelerde son işlem gününün fiyatlarını aktaracağız. Ayrıca Tariş kuru üzüm alım fiyatlarını da öğrenebilecektir.

Kuru Üzüm Fiyatları: İzmir & Manisa Ticaret Borsası Verileri

Kuru Üzüm Fiyatı
Kuru Üzüm Fiyatı

Kuru üzüm fiyatı, serbest piyasa koşullarına göre belirlenmektedir. Ticaret borsalarında oluşan alım satım fiyatları, genellikle gün içerisinde sabit seyir izler. Ancak anlık talep ve arz değişiklikleri, fiyatlarda farklılaşmaya yol açabiliyor. Bu nedenle İzmir ve Manisa kuru üzüm fiyatlarını ticaret borsaları aracılığıyla düzenli olarak takip etmeniz önerilmektedir.

Kuru üzüm fiyatları 2024 yılı için şu şekildedir:

  • Çekirdeksiz Kuru Üzüm Fiyatı (İzmir Ticaret Borsası): 64 TL
  • Çekirdeksiz Kuru Üzüm Fiyatı (Manisa Ticaret Borsası): 62 TL

İlginizi çekebilir: Küçük Tüp Fiyatları

Tariş Kuru Üzüm Alım Fiyatları

Kuru üzüm fiyat listesi için en çok merak edilen alternatiflerden birisi de Tariş alım fiyatlarıdır. Tariş, her yıl kuru üzüm alıcısı olarak düzenli bir şekilde fiyatları açıklamaktadır. Her yıl için belirlenen fiyatlar, 2024 yılı için açıklanmıştır. Buna göre yeni yılda Tariş kuru üzüm alım fiyatları şu şekildedir:

  • 7 Kalite Üzüm: 55 TL
  • 7,5 Kalite Üzüm: 57,50 TL
  • 8 Kalite Üzüm: 60 TL
  • 8,5 Kalite Üzüm: 62,50 TL
  • 9 Kalite Üzüm: 65 TL
  • 9,5 Kalite Üzüm: 67,50 TL
  • 10 Kalite Üzüm: 70 TL
  • Bandırmasız Kuru Üzüm Fiyat: 70 TL

Kuru üzüm fiyatı Tariş alıcı firması açısından bu şekildedir. Üzüm kalitesine göre değişen alım fiyatları, bağcıları genellikle memnun etmiştir. Ancak elbette yıl sonuna doğru bu fiyatlara da güncelleme gelecektir.

Kuru üzüm fiyatlarını etkileyen faktörler, genellikle rekolte durumu ile ilişkilidir. Mevsimsel koşullara göre değişen üretim miktarı, doğrudan fiyatları etkiler.

Örneğin bir yıl boyunca toplam üretim miktarının geçen yıla göre azalması, fiyatların artmasına neden olacaktır. Benzer şekilde ani talep artışları ve bununla beraber üretimin yetersiz kalması da fiyat artışına neden olur. Dolayısıyla çekirdeksiz kuru üzüm ticareti yapan kişiler açısından mevsimsel koşullar, ekonomik gidişat, üretim ve talep miktarı gibi konular oldukça önemlidir.

Alaşehir'de Çekirdeksiz Kuru Üzüm Fiyatları 2024

Kuru Üzüm KG Fiyatları
Kuru Üzüm KG Fiyatları

Kuru üzüm fiyatları ne olur araştırmasının en yoğun olarak yapıldığı yerlerden birisi Manisa’nın Alaşehir ilçesidir. Alaşehir, üzüm üretimi açısından şehrimizin en önemli ilçelerinden birisi olarak biliniyor. Ayrıca kuru üzüm üretiminde Manisa, Türkiye’nin 1.şehri konumundadır.

Alaşehir çekirdeksiz kuru üzüm fiyatları 2024 yılı itibariyle şu şekildedir:

  • Manisa Alaşehir ticaret borsasında kuru üzümün fiyatı şu an için 62 TL’dir.
  • Alım satım fiyatları günlük olarak değişebileceğinden dolayı güncel verilerin bu sayfadan takip edilmesi önemlidir.

Önerilen içerik: Başak Traktör Fiyatları

En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Borsa mı, Altın mı, Dolar mı? TÜİK'ün Son Verileri Şaşırttı! En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Borsa mı, Altın mı, Dolar mı? TÜİK'ün Son Verileri Şaşırttı!

Kuru Üzüm Fiyatları Ne Zaman Açıklanacak?

Kuru Üzüm Fiyat Listesi
Kuru Üzüm Fiyat Listesi

Kuru üzüm fiyatına dair yapılan araştırmaların büyük bir çoğunluğu, alım fiyatlarının ne zaman açıklanacağı üzerinedir. Tariş, kuru üzüm alımı konusunda en önemli şirketler arasında yer alıyor. Bu nedenle Tariş kuru üzüm alım fiyatları üzerinden tarihler açıklanacaktır.

Kuru üzüm fiyatları ne zaman açıklanacak sorusundaki güncel yanıtlar şu şekildedir:

  • Tariş, her yılın Eylül – Ekim döneminde gelecek yıl için geçerli olacak kuru üzüm fiyatlarını açıklamaktadır. Ancak bu döneme dair kesin bir net tarih belirtilmiyor.
  • Manisa ve İzmir Ticaret Borsalarında kuru üzümün kg fiyatı ise günlük olarak belirlenir. Açıklanan veriler, önceki günün gerçekleşmiş işlem fiyatlarını yansıtmaktadır. Anlık fiyat takibi için kurum ile iletişime geçmek önemlidir.