EURO 2024 heyecanı tam gaz devam ediyor. Bu akşam Fransa'nın İspanya ile oynayacağı yarı final karşılaşmasında da  Fransız oyuncu Kylian Mbappe'nin maskeyle oynaması bekleniyor. Kylian Mbappe neden maske takıyor? İşte ayrıntılar...

Kylian Mbappe neden maske takıyor?

Kylian Mbappe'nin neden maske ile oynadığı merak edilmeye başlandı. Antrenmanlarda da sıkça maske taktığını gördüğümüz Mbappe, Fransa - Avusturalya maçı karşılaşmasında takımın yıldızı Mbappe Avusturyalı defans oyuncusu Kevin Danso'yla hava topu mücadelesinde omzuna vurup burnunu kırmıştı. 

Kylian Mbappe Neden Maske Takıyor (2)

Tedavi süreci devam eden Mbappe, Hollanda ile oynanacak grup maçında maske takarak çıkması bekleniyor. Kylian Mbappe için üretilecek maske, NASA’nın roket yapımında da kullandığı havacılık endüstrisine özel karbon fiber malzemelerden yapılacağı söylenildi.

Fransa - İspanya mücadelesi bu akşam

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ilk yarı final maçı bu akşam İspanya ile Fransa arasında oynanacak. Münih’teki Futbol Arena’da TSİ 22.00’de başlayacak olan karşılaşmayı Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Maçı kazanan takım, yarın oynanacak Hollanda-İngiltere karşılaşmasının galibiyle 18 Temmuz Pazar günü finalde mücadele edecek. Fransa, sakat ya da cezalısı olmayan tam kadro bir kadroyla sahaya çıkacak.

Kylian Mbappe neden maske takıyor?

Dev derbi tam 100 ülkede canlı olarak yayınlanacak Dev derbi tam 100 ülkede canlı olarak yayınlanacak

Fransa'da yıldızlar parlasa da, savunma kazandırdı

Dünyaca ünlü forvetleri Mbappe, Griezmann, Muani ve Dembele'ye rağmen beklenen gol şovunu yapamayan Fransa, turnuvadaki varlığını sağlam savunmasına borçlu. Portekiz'i penaltılarda eleyen Deschamps, "Yarı finaldeyiz, bu son zamanlarda sıkça başardığımız bir şey olsa da hafife almamalıyız," diyerek temkinli bir sevinç gösterdi. 

Kylian Mbappe neden maske takıyor?-1

Kaynak: Haber Merkezi