Özel Haber: Berna Memiş

Planları mahkemece iki kez iptal edilen ve kamuoyunda "Rantsal Dönüşüm" olarak adlandırılan Laleli  ve Mesir Mahallesi kentsel dönüşüm sorunu için bugüne kadar pek çok toplantı düzenlendi. Fakat böylesi ilk kez yaşandı.

Laleli ve Mesir Mahallesi kentsel dönüşüm sorununu mahalle sakinleri Yunusemre Belediyesi tarafından istişare toplantısına çağrıldı. Seçim döneminde her iki mahallenin de kentsel dönüşüm sorununda halkın yanında olacağı sözünü veren CHP'li Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, vatandaşın sıkıntılarını ve isteklerini dinleyecekti. Büyük bir umutla toplantıya katılan vatandaşlar, AK Partili belediyenin özel davetiyle bir sene önce mahallere bir ofis kuran TurkMall firmasının proje tanıtım gecesiyle karşılaşınca hayal kırıklığına uğradılar.

Alaşehir'in 50 yıllık su sorunu çözüldü Alaşehir'in 50 yıllık su sorunu çözüldü

FİRMA YETKİLİLERİ BASINDAN RAHATSIZ OLDU
2018 yılından bu yana düzenlenen bilgilendirme toplantılarına katılan Gazeteci Berna Memiş, genel görüntü aldığı esnada Turk Mall
firmasından bazı kişilerin "bizi çekemezsin" taciziyle karşılaştı.
Halbuki o esnada çekim yapmakta olan tek kişi Memiş değildi. Belediyenin basın birimi de birden fazla fotoğrafçı ve kameran ile birlikte çekimlerini gerçekleştiriyordu.
MUHTAR FİRMANIN REKLAMLARINI KALDIRTTI!

Milet Çarşısı'nda düzenlenen organizasyonda tüm salon, ikram masaları kuran firmanın reklam afişleri ve bayraklarıyla donatıldı. 
Laleli Mahallesi Muhtarı Yadigar Şahin'ın tepkisiyle firmanın reklamları ve ikramları kaldırıldı.
Semih Balaban'ın konuşmasının ardından, firma tanıtımı ve taslak proje sunumu yapılmaya başlandı. Vatandaşlar duydukları karşısında şoke olurken sunumu yarıda keserek tepkilerini dile getirdi.

SUNUM VATANDAŞLARCA YARIDA KESİLDİ!

İlk tepki kamusal alanların artırılması konusunda geldi. Söz alan bir vatandaş, "Tapuda bize ait olan alanlardan alıp kamusal alan yapmışsınız. Bizi de kibrit kutusu gibi küçük küçük dairelere yerleştireceksiniz. Bu proje bu şekilde olmaz!" diyerek tepki gösterdi.
Sunum yarıda kesilirken, tepkiler çığ gibi büyüdü.
PROTESTO: İNANMAYIN YALAN!
Mahalle sakinlerinden bir akademisyenin ise protestoya dönüşen tepkisi toplantıya damga vurdu. Firma yöneticileri ise sık sık vatandaşlarla tartıştı. Salonda gerilim hiç dinmedi. Ayrıntılar gelmeye devam edecek. Tıkla İzle👇

Muhabir: Berna Memiş