Milli takımımızında çeyrek finale kadar yükselme başarısı gösterdiği Avrupa Futbol Şampiyonasında finalin adı İspanya-İngiltere oldu. İspanya turnuvada oynadığı tüm maçları kazanarak önemli bir başarıya imza attı. İngiltere ise oynadığı oyun hiç beğenilmesede aldığı sonuçlar ile finale kadar geldi.

İspanya ile İngiltere'yi karşı karşıya getirecek olan final maçı öncesinde neredeyse tüm dünyanın gözleri Lamine Yamal'ın üzerinde olacak. Yarı finalde Fransa karşısında muhteşem bir gole imza atan genç yıldız özelinde çok fazla soru soruluyor. 

Bu sorulardan en fazla öne çıkanları ise Lamina Yamal nereli, kaç doğumlu ve Müslüman mı soruları bizde bu sorulara sizler için cevap vermeye çalışacağız. Şimdiden keyifli okumalar.

Lamine Yamal Aslen Nereli Lamine Yamal Müslüman Mı 22

Lamine Yamal aslen nereli? Kaç doğumlu?

İspanya milli takımında forma giyen Lamine Yamal aslen Faslı bir futbolcu. Yamal Barcelona altyapısı olan La Masia çıkışlıu yıldız olma potansiyeli taşıyan genç bir yetenek. Yamal turvunada gösterdiği performans ile Messi'den sonra sürükleyici oyuncu açlığı çeken Barcelona'ya ilaç olabilecek gibi duruyor.

Lamine Yamal Faslı bir baba ve Ekvator Gineli bir annenin oğlu olarak 2007 yılının 13 Temmuzun da Barcelona'nın Esplugues de Llobregat bölgesinde dünyaya geldi. Finalin oynanacağı gün olan 14 Temmuzdan 1 gün önce doğan Yamal, İspanya finali kazanırsa en büyük doğum günü hediyesi almış olacak.

Lamine Yamal Müslüman mı? Dini inancı nedir?

Lamine Yamal'ın ismi ve dış görünüşü itibari ile en çok hakkında merak edilen konulardan birisi de oyuncunun Müslüman mı olduğu yönünde. Yamal aslen Faslı olması nedeniyle Müslümanlık dinine inanan yıldız bir futbolcu. Bunu oyuncunun bazı İnstagram fotoğraflarından da anlamak mümkün.

Lamine Yamal aslen nereli, kaç doğumlu, Müslüman mı ve dini inancı nedir gibi sorulara cevap verdik. Gelin birde oyuncunun kısa kariyerine bakış atalım.

Lamine Yamal aslen nereli? Lamine Yamal Müslüman mı?-11

Lamine Yamal kariyeri

Lamine Yamal FC Barcelona'ya 7 yaşındayken yerel kulübü CF La Torreta'dan geldi. La Masia'da yaş kategorilerini kendi jenerasyonundaki diğer tüm oyunculardan daha hızlı geçti. 

Forvet oyuncusu, antrenör Xavi Hernández'in isteği üzerine A takımla antrenmanlara başladığında henüz U19'larda oynamaya başlamıştı. Nisan 2023'te, Real Betis'e karşı alınan 4-0'lık galibiyette sadece 15 yıl, 9 ay ve 16 günlükken A takım için ilk maçına çıktı ve Barça ile maça çıkan en genç oyuncu oldu. 

Mükemmel bir 2022/23 sezonunun ardından Lamine, 2023/24 sezonunda da A takımla devam etti ve B takımına kayıtlı olmasına rağmen antrenör Xavi Hernandez yönetimindeki A takım kadrosunda düzenli olarak yer almaya başladı. 

Kanat oyuncusu 2023/24 sezonunda Barça'da birçok rekora imza atarak A takımda 50 maça ulaşan en genç oyuncu oldu. Lamine ayrıca La Liga, Şampiyonlar Ligi ve Copa del Rey gibi turnuvalarda gol atma ve asist yapma rekorları da kırdı. Toplamda 2023/24 sezonunda Xavi Hernández'in takımı için 50 maça çıktı ve 7 gol attı. 

Lamine Yamal Aslen Nereli Lamine Yamal Müslüman Mı 33

Uluslararası düzeyde, Lamine aynı zamanda İspanya milli takımı için oynayan en genç oyuncu ve en genç golcüsü oldu. Ayrıca 2024 yazında 16 yaş 338 günlükken Hırvatistan'a karşı İspanya forması giyerek Avrupa Şampiyonası'nda forma giyen en genç oyuncu oldu. 

Paola Egonu aslen nereli? Boyu kaç ve hangi takımda oynuyor? Paola Egonu aslen nereli? Boyu kaç ve hangi takımda oynuyor?

Lamine Yamal oyuncu geçme ve takım arkadaşlarına şans yaratma yeteneği ile dikkat çekiyor. Yamal forvet, hücuma dönük orta saha veya sağ kanatta oynayabildiği için çok yönlülüğüyle de öne çıkıyor. 

Editör: Abdullah Akar