2015 yılında Avrupa pazarında giriş yapan Laufenn, bütçe dostu ve yüksek performanslı lastikler sunarak kısa sürede popülerlik kazandı. Peki, Laufen lastik kimin? İşte ayrıntılar...

Laufen lastik kimin? 

Laufenn lastik markası, Hankook Tire firmasına ait bir markadır ve üretim yeri Güney Kore’dir.  Hankook Lastikleri, Bridgestone tarafından 1941 yılında "Chosun Lastik Şirketi" olarak kuruldu ve 1968 yılında "Hankook Lastik İmalatı" olarak yeniden adlandırıldı. Hem Chosun hem de Hankook tam anlamıyla "Kore" anlamına geliyor.

Şirket artık çeşitli otomobil üreticilerine orijinal ekipman olarak lastik sağlıyor. Şirket, yılda yaklaşık 102 milyon lastik üretmenin yanı sıra akü, alaşım jant ve fren balataları da satıyor.

Victor Osimhen'i tribünden indiren kim? Adı ne? Fazlı Şahin kimdir? Victor Osimhen'i tribünden indiren kim? Adı ne? Fazlı Şahin kimdir?

2011 yılında Hankook Tire Co., dünyanın en büyük 5. lastik üreticisi olma planının bir parçası olarak şirketin Batı Java, Endonezya'da bir fabrika inşa etmek için 1,1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.  9 Haziran 2011 tarihinde Asya, Kuzey Amerika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat için bölgesel üretim merkezi olarak 60 hektarlık alanda temel atma töreni düzenlendi. 

Ekim 2013'te şirket, daha sonra Ekim 2017'de açılacak olan Clarksville , Tennessee'de yeni bir fabrika açma planlarını duyurdu. 

Şirketin genel merkezi Güney Kore'de olup, Güney Kore , Çin Halk Cumhuriyeti , Macaristan , Endonezya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde üretim tesisleri bulunmaktadır . Kore'nin Daejon şehrinde teknik merkezleri vardır; Akron, Ohio; Hannover, Almanya; Osaka, Japonya; ve Çin. Nisan 2016'da şirket, Kuzey Amerika genel merkezini Wayne, New Jersey'den Nashville , Tennessee'ye taşıyacağını duyurdu . Bu hamlenin Davidson County'de 200'e kadar istihdam yaratacağı ve şirketin bu sürece 5 milyon dolar yatırım yapacağı bildiriliyor.

Laufen Lastik Kimin Laufenn Hangi Lastik Firmasının Yan Ürünü (1)

Hankook Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'da motor sporlarına girdi. 2009 Le Mans Serisi sezonunda Hankook Lastikleri ile Ferrari F430 GT ile yarışmak için FBR (Farnbarcher Racing) ile anlaşma imzaladılar . Şirket, 2008 yılında Amerikan Le Mans Serisinin GT2 sınıfında yarışan Primetime Race Group için lastik tedarik etti. 2007–2009 yılları arasında Amerikan Le Mans Serisi için bir destek serisi olan IMSA Prototype Lites için lastik tedarik etti . Hankook Takımı Farnbacher, 2009'dan bu yana Le Mans Serisinin GT sınıfında yarışıyor . Aynı zamanda Super GT ve Asya Le Mans Serisinde yarışan Hankook KTR takımına ve Formula 3 Euroseries'e de lastik tedarik ediyor .

Ralli alanında Hankook, İskoç Ralli Şampiyonası'nın seri sponsorlarıdır. Lastikleri Avrupa merkezli Kıtalararası Ralli Mücadelesinde de kullanıldı . Hankook , 2011'den 2020'ye kadar Deutsche Tourenwagen Masters'ın lastik tedarikçisiydi. Hankook , 2018 sezonuna kadar üç kez şampiyon olan (en son şampiyonluğu 2016 sezonu kadar yakın zamanda geldi) Formula Drift sürücüsü Chris Forsberg'e sponsor oldu.

Hankook, 2022-23 sezonundan itibaren üçüncü nesil otomobili için Formula E'nin resmi lastik tedarikçisi olarak Michelin'in yerini aldı . 2025'ten itibaren Pirelli'nin yerine Dünya Ralli Şampiyonası'nın lastik tedarikçisi olacak.

Laufenn hangi lastik firmasının yan ürünü?

Laufenn lastik Hankook markasının çıkarmış olduğu yan ürünüdür.

Laufenn lastik şikayetvar yorumları 

Kullanıcıların kullanmış olduğu ürün hakkındaki bazı yorumlar şu şekildedir:

Ben Hatay'da yaşıyorum. Ben 18.10.2022 tarihinde Laufenn marka 4 adet sıfır lastik aldım. Asrın felaketi depremden sonra Hatay'da ne yol kaldı ne de ev. Daha sonra aracının sağ ön lastiği yandan balon yaptı. Lastiği 22.07.2023 tarihinde satın aldığım bayiye götürdüm. Bayi lastiği garantiye yolladı ama garanti çukura düştüğünü ve dolayısıyla kullanıcı hatası diyerek reddetti. Hatay'da ne yazık ki yol kalmamış, kullanıcı hatası olması için delici ve kesici cisimlerin zarar vermiş olması lazım. Ben bilerek ve isteyerek aracımı neden çukura düşüreyim? Biz bu lastiği alırken dayanıklı ve sağlam diyerek alıyoruz ama hiç de öyle değil. Ürünü sadece satana kadar arkasında duruyorlar. Bundan sonra bu markayı ben de kullanmam.

6 ay önce 4 adet 165 / 70 r13 laufenn lastik aldım. 6 ay içinde iki defa yanaktan patladı. Kaldırıma değdiği an patlıyor. Hankook öyle yan bir marka çıkarmış ki yazık etmiş! Kötü lastiklerini laufenn markası adı altında satıyor sanki! Takım bozulmasın, muayeneden kalmayayım diye yine aynı markanın lastiklerinden almak zorunda kaldım. Bakalım kaç defa daha patlayacak!

14.06.2022 tarihinde iki adet 245*45*18 ebadında Gaziantep Şehitkamil emine nakiboğlu karşısındaki hankook lastik bayisinden lastik satın aldım. Akşam saatinden almış olduğum lastik ile sabah saatinde yolculuk yaparken düz yolda sıfır takılmış olan lastiğim yarıldı herhangi bir darbe delici cisim teması yoktur. Kesinlikle çok kalitesiz bir marka satıcı ayrıca sadece satana kadar ilgilendi. Her konuda yasal yollardan şikayetçi olacağım.

Kaynak: Haber Merkezi