Leonardo DiCaprio'nun hayatı ve biyografisi araştırılıyor. Birçok başarılı filme imza atmış ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio serveti ne kadar? İşte ayrıntılar...

Leonardo DiCaprio serveti ne kadar? 2024

Leonardo DiCaprio, hayırsever bir Hollywood yıldızıdır ve net serveti 265 milyon dolardır. Bu parayla, oyuncaklar, piyanolar, sanat eserleri gibi değerli eşyalar toplamaktadır. Casablanca’nın ünlü piyanosunu da aldığı iddia edilmektedir. Leonardo DiCaprio, dünyanın en çok kazanan erkek oyuncularından biridir.

Leonardo DiCaprio kimdir?

Leonardo DiCaprio Amerikalı aktör ve film yapımcısıdır . Biyografik ve dönem filmlerindeki çalışmalarıyla tanınan oyuncu, aralarında Akademi Ödülü , Britanya Akademi Film Ödülü ve üç Altın Küre Ödülü'nün de bulunduğu çok sayıda ödülün sahibidir . 2019 yılı itibarıyla filmleri dünya çapında 7,2 milyar doların üzerinde hasılat elde etti ve dünyanın en çok para kazanan aktörleri sıralamasında sekiz kez yer aldı.

Leonardo Dicaprio Serveti Ne Kadar 2024 (3)

Los Angeles'ta doğan DiCaprio, kariyerine 1980'lerin sonunda televizyon reklamlarında oynayarak başladı. 1990'ların başında, Parenthood gibi çeşitli televizyon programlarında tekrar eden roller üstlendi ve ilk büyük film rolünü This Boy's Life (1993) filminde yazar Tobias Wolff olarak oynadı . What's Eating Gilbert Grape (1993) filmindeki gelişimsel engelli bir çocuk rolüyle eleştirmenlerden büyük beğeni topladı ve ilk Akademi Ödülü ve Altın Küre Ödülü adaylığını aldı . DiCaprio , talihsiz aşklar Romeo + Juliet (1996) ve Titanic (1997) ile uluslararası şöhrete ulaştı . İkincisi, o dönemde dünyanın en çok hasılat yapan filmi olduktan sonra, birkaç yıllığına iş yükünü azalttı. Romantik bir kahraman imajını değiştirmeye çalışan DiCaprio, 2002 polisiye dramaları Catch Me If You Can ve Gangs of New York dahil olmak üzere diğer türlerde roller aradı ; ikincisi, yönetmen Martin Scorsese ile yaptığı birçok başarılı işbirliğinin ilki oldu.

Leonardo Dicaprio Serveti Ne Kadar 2024 (5)

Pucca Kimdir? Gerçek Adı Ne? Kaç Yaşında? Pucca Kimdir? Gerçek Adı Ne? Kaç Yaşında?

DiCaprio biyografik The Aviator (2004), politik gerilim Blood Diamond (2006), suç draması The Departed (2006) ve romantik drama Revolutionary Road (2008) filmlerindeki performanslarıyla beğeni toplamaya devam etti. Daha sonra çevreyle ilgili belgeseller çekti ve aralarında aksiyon gerilim filmi Inception (2010), western filmi Django Unchained (2012), biyografik The Wolf of Wall Street (2013), hayatta kalma draması The Revenant'ın da bulunduğu çok sayıda yüksek profilli yönetmenin başarılı projelerinde rol aldı. (2015) - En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü'nü kazandı - komedi-dramlar Once Upon a Time in Hollywood (2019) ve Don't Look Up (2021) ve suç draması Killers of the Flower Moon (2023)

Leonardo Dicaprio Serveti Ne Kadar 2024 (4)

DiCaprio , bazı filmlerini ve Greensburg (2008–2010) belgesel dizisini yapan bir yapım şirketi olan Appian Way Productions'ın ve kendisini çevre bilincini desteklemeye adamış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Leonardo DiCaprio Vakfı'nın kurucusudur . Birleşmiş Milletler Barış Elçisi olarak düzenli olarak hayırseverlik amaçlarını destekler. 2005 yılında sanata yaptığı katkılardan dolayı Ordre des Arts et des Lettres Komutanı seçildi ve 2016 yılında Time dergisinin dünyanın en etkili 100 kişisi arasında yer aldı . DiCaprio, Empire tarafından 2022'de yapılan okuyucu anketinde tüm zamanların en iyi 50 aktöründen biri seçildi.

Sıkça Sorulan Sorular

Leonardo DiCaprio hakkında en çok merak edilen soruları cevaplandırdık.

Leonardo DiCaprio kaç yaşında?

1979 doğumlu olan DiCaprio 49 yaşındadır. 

Leonardo DiCaprio evli mi?

DiCaprio evli değil bekardır. 

Leonardo DiCaprio Titanik'te kaç yaşındaydı?

Leonardo DiCaprio  Titanik filmi çekildiğinde 18 yaşındaydı.

Leonardo Dicaprio Serveti Ne Kadar 2024 (6)

Leonardo DiCaprio boyu kaç cm?

DiCaprio'nun boyu 1,83 cm'dir. 

Kaynak: Haber- Hatice Zeybek