Macaristan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alıp almadıkları, pasaport türlerine ve seyahat sürelerine göre değişmektedir.  Vatandaşlar Macaristan vize istiyor mu? Macaristan pasaport istiyor mu? Macaristan'a girmek için ne gerekli gibi soruların cevabını arıyor.

Macaristan vize istiyor mu?

Macaristan, Schengen Bölgesi’nde yer alan bir ülkedir ve Schengen vizesi uygulamaktadır. Macaristan vizesi hakkında aşağıda bazı önemli noktaları belirttim:

Schengen vizesi, 90 güne kadar olan kısa süreli seyahatler için gereklidir . Bu vizeyi almak isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri, yetkili kurum veya acentelere başvurmalıdırlar. Schengen vizesi olanlar, Macaristan dışındaki diğer Schengen ülkelerine de gidebilirler.

Macaristan pasaport istiyor mu? 

Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri ise, 180 gün içinde 90 günü geçmeyen seyahatlerde Schengen vizesinden muaf tutulmaktadırlar . Bu pasaport türlerine sahip olanlar, Macaristan’a vizesiz olarak girebilirler .
90 günden uzun süreli seyahatler için ise, Ulusal (Uzun süreli) Macaristan Vizesi alınması zorunludur. Bu vize türü, eğitim, çalışma, oturum gibi amaçlarla Macaristan’a gitmek isteyenler için geçerlidir.

Macaristan'a girmek için ne gerekli?

  • Seyahat tarihinizden sonra en az 3 ay geçerli olan bir pasaportunuz olmalıdır .
  • Pasaportunuzun türüne bağlı olarak Schengen vizesi veya Ulusal (Uzun süreli) Macaristan Vizesi almanız gerekebilir. 
  • Covid-19 aşısını olmuş olmanız ve bunu e-nabız belgesiyle göstermeniz lazım. Yoksa PCR testi yaptırmanız ve karantinaya girmeniz gerekebilir.
  • Macaristan’a girerken, seyahat sağlık sigortası, uçak bileti, otel rezervasyonu, davet mektubu gibi belgeleri yanınızda taşımanız önerilir.