Unutulmaz şarkılarıyla Türk müzik dünyasının sevilen isimlerinden Mahsun Kırmızıgül, hem sesi hem de sinema filmleriyle milyonların gönlünde taht kurmayı başarmıştır. Peki Mahsun Kırmızıgül nasıl ünlü oldu? Mahsun Kırmızıgül hangi şarkıyla tanındı? İşte Mahsun Kırmızıgül'e dair merak edilen o hayat hikayesi...

Mahsun Kırmızıgül Kimdir

Mahsun Kırmızıgül kimdir?

Mahsun Kırmızıgül adıyla tanıdığımız Abdullah Bazencir, 26 Mart 1969 tarihinde dünyaya gelmiş günümüz 54 yaşındadır. Aslen Diyarbakır'lı olan Mahsun Kırmızıgül, Türk Müzisyen, Yönetmen, Senarist, Yapımcı ve Oyuncu'dur.

Kırmızıgül, 1969 yılında 22 çocuklu Zaza kökenli bir ailenin bireyi olarak Diyarbakır'ın Hani ilçesinin Vezir köyünde dünyaya geldi. Annesinin Faika Bazencir, babasının adı ise Çerkez Bazencir' dir. Mahsun Kırmızıgül, doğduktan hemen sonra babası terketmiştir. Tüm zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışan aile Mahsun Kırmızıgül'ün, okul çağına kadar köyde yaşamış adından aile Diyarbakır'a göç etmiştir. 

Kırmızıgül, eğitiminin ilk ve orta okullunu Diyarbakır'da tamamladı. Babasının terk etmesinin ardından geçimi sağlayan abisinin iş kazası geçirip hayatını kaybetmesinden sonra annesi bir kiremit ocağında çalışmaya başlamıştır. Kırmızıgül de ailesine katkı sağlayabilmek için çiğ köftecide çalışmış ayrıca çaycılık yapmıştır.

Peki Mahsun Kırmızıgül nasıl ünlü oldu? Mahsun Kırmızıgül hangi şarkıyla ünlü oldu? Gibi sorularla zor günler geçirmiş Mahsun Kırmızıgül'ün hayatı merak ediliyor.  

Kırmızıgül Nasıl Ünlü Oldu

Kırmızıgül nasıl ünlü oldu?

Mahsun Kırmızıgül ilk kariyerine 1981 yılında müzik çalışmalarına başlamış amatör şarkıcı olarak altı albümünü piyasaya çıkarmıştır. Mahsun Kırmızıgül'ü keşfeden Prestij Müzik, %600'lere varan büyük bir atılım göstermiş olan şirket 5 yıl içinde müzik sektöründe zirve yapmıştır.

Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz - Yalan mı, Haluk - Levent Bir Gece Vakti, Seda Sayan - Ah Geceler, Ayhan Aşan - Sen de mi,  Ertuğrul Polat - Gittiğin O Gün, Gülşen Yiğidim gibi çalışmalarıyla, besteleri ile müzik yönetmenliğinde de çalışmalarını sürdürmeye devam etti. Kırmızıgül, Prestij Müzik şirketin birçok sanatçısına da müzikal anlamda bestelerini vermiştir.

Mahsun Kırmızıgül, 1994 yılında yayınladığı albümü "12'den Vuracağım, Bebeğim Benim" gibi şarkıları ile pop şarkılarının yayınlandığı birçok televizyon kanallarının müzik listelerinde arabesk - fantezi şarkıcısı olarak yüksek başarıya ulaştı.

Artık Mahsun kırmızıgül şöhret merdivenlerine tırmanmış herkes tarafından sevilen sanatçı olmuştur. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde Arabesk Müziğinin En İyi Erkek Şarkıcısı kategorisinde aday gösterilmiştir.

Mahsun Kırmızıgül, 1998 yılının Mayıs ayında çıkardığı unutulmaz şarkısı Yıkılmadım Ayaktayım adlı albümü ile o zamanlar müzik anlamında imzasını atmış ve bu albümü için toplam tam 3 video klip çekmiştir. Yıkılmadım Ayaktayım albümü bu güne kadar 2.500.000 gibi bir rakamla satış rekorları kırmıştır. 1998 Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda ödül alan sanatçı "Fantezi Müzik" dalında "Yılın Sanatçısı" seçilirken, "Yıkılmadım" adlı parçası da "Yılın Şarkısı" seçilmiştir.

Kırmızıgül, ayrıca 1998 yılında "Türk Halk Müziği" dalında Altın Kelebek ödülünü de alarak Yılın Sanatçısı  olarak seçildi. Sanatçının iki yıl aradan sonra çıkardığı Yoruldum albümü de yaklaşık 900 bin satmış ve 2000 yıllının en çok satan albümlerinden biri olmuştur.

Mahsun Kırmızıgül, hem ortağı olduğu şirketin hem de sanatçısı olarak çalıştığı Prestij Müzik etiketleri ile çıkarttığı albümleri ve klipleri arasında, Alem Buysa Kral Sensin, Bebeğim, Allah'ını Seveyim, Ağlama Sen, Maço Erkek, Ben de Sizdenim, Kardeşlik Türküsü, İnsan Hakları, Sevdalıyım, Bu Sevda Bitmez, Taşra Delikanlısı, Kızlar, Hemşerim, Belalım, Her Şeyim Sensin, Yıkılmadım, Yoruldum, Kardeşe Ağıt, Kahpe Felek, Göçmen Kızı, Garip, Vefasız, Sarı Sarı, Daye, Düş de Gör-Nemrud'un Kızı, Saygımdan, Hayat Ne Garip, Ay Aman, Bizden Değildir, Azar Azar, Dinle, Gül Senin Tenin gibi eserleri yer almaktadır.

Mahsun Kırmızıgül, 2004 yılında kendi yapım şirketini kurmuştur. Şirketiyle birlikte ilk faaliyetini aynı yıl gerçekleştiren Sarı Sarı ve Başroldeyim albümü oldu. Sanatçı, ikinci faaliyetini ise 2006'da ekranlara gelen Dinle albümü ile gerçekleştirdi. Kırmızıgül'ün kendi kurduğu A1 yapım şirketinin bünyesinde Yaşar İpek, Ercüneyt Özdemir, Avni Polat, Celal Yarıcı ve Çağlayan Topaloğlu da faaliyet göstermiş sanatçılar arasındadır.

Mahsun Kırmızıgül Kaç Kez Evlendi

Mahsun Kırmızıgül kaç kez evlendi?

Mahsun Kırmızıgül, uzun ve zorlu hayatın içerisinde 1989 yılında eski dansöz Gölgem Hanım ile tanışmış ve evlenmiştir. Ancak çift evliliklerini 3 yıl kadar sürdürmüş 1992 yılında boşanmıştır. Mahsun Kırmızıgül'ün Gölgem Hanım'dan Mahmut adında bir oğlu vardır.

1992 yılında Gölgem Hanım'dan boşanan Kırmızıgül, 14 Şubat 2016 tarihinde avukat Ece Binay ile ABD'de evlenmiş ve bu evliliğinden de  Lavin adında bir kızları olmuştur. Ancak Kırmızıgül'ün bu evliliği de 6 yıl sürmüş ve çift 12 Nisan 2022 tarihinde boşandıklarını duyurmuştur.

Mahsun Kırmızıgül Hangi Şarkıyla Ünlü Oldu

Mahsun Kırmızıgül hangi şarkıyla ünlü oldu?

Mahsun Kırmızıgül, zaza kökenli kalabalık bir ailede dünyaya gelmişttir. Babasının evi terk etmesinin ardından Kırmızıgül annesi ve kardeşleriyle  Diyarbakır'ın Hani ilçesinin Vezir köyünde yaşamını sürdürmüş okul çağının gelmesiyle ilk ve orta eğitimi için Diyarbakır'a taşınmıştır. Evin geçimini sağlayan abisinin ölümünden sonra büyük yıkım yaşamış ve ailenin geçinini annesi ve Kırmızıgül üstlenmişti.

Bir süe yaşamını bu şekilde devam ettiren Kırmızıgül, doğduğu büyüdüğü şehirden ayrılma kararı alır ve İstanbul’a büyük umutlarla gider. En büyük hayali sanatçı olak Kırmızıgül'ün bir taraftan İstanbul’un zorlu şartlarıyla tek başına mücadele etmektedir.  Çocuk yaşta 6 albüm yapmış fakat istediği çıkışı elde edememiştir.

Herşeye rağmen umudunu kaybetmeyen sanatçı o dönem konservatuvar eğitimi almaya karar verir ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nden mezun olarak eğitimini tamamlar. Mahsun Kırmızıgül, eğitiminin ardından Nokta Müzik şirketi ile birlikte 1993 yılında “Alem Buysa” albümünü çıkarmış ve müzik dünyasında albümleri satış rekoru kırmıştır. Kırmızıgül, Alem Buysa albümü ile şöhreti yakalamış milyonlarca kişi tarafından da sevilmiştir.

Mahsun Kırmızıgül Nereli 

Mahsun Kırmızıgül nereli? 

Mahsun Kırmızıgül'ün gerçek adı ne? Mahsun Kırmızıgül nereli? gibi sorular sık sorulan sorular arasında yer almaktadır. Mahsun Kırmızıgül adıyla tanıdığımız Abdullah Bazencir, 26 Mart 1969 tarihinde Diyarbakır'ın Hani ilçesinin Vezir köyünde 22 çocuklu Zaza kökenli bir ailede dünyaya gelmiştir.

Mahsun Kırmızıgül'ün yer aldığı dizi ve filmeler ise şu şekildedir:

1994-Alem Buysa - Oyuncu: (Mahsun)

1996-Bu Sevda Bitmez - Oyuncu: (Mahsun)

1997-Hemşerim - Oyuncu: (Davut)

1998-Yıkılmadım-Müzik, Oyuncu: (Yılmaz)

2003-Zalim - Oyuncu: (Ayaz)

2005-Aşka Sürgün- Oyuncu: (Hazar Azizoğlu)

2011-Hayat Devam Ediyor - Yönetmen - Hikaye yazarı - Besteci

2012-Benim İçin Üzülme - Yapımcı - Hikaye yazarı

         -Babalar ve Evlatlar - Senarist

         -Yakında-Güzel Atlar Diyarı - Yapımcı, Yönetmen

Mahsun Kırmızıgül Filmleri...

1987-Yaşamak Haram Oldu - Oyuncu: (Mahsun)

2007-Beyaz Melek - Yönetmen, Senarist, Müzik, Oyuncu: (Ali)

2009-Güneşi Gördüm - Yönetmen, Senarist, Müzik, Oyuncu: (Ramo)

          -Gecenin Kanatları - Senarist, Müzik

2010-New York'ta Beş Minare - Yönetmen, Senarist, Müzik, Oyuncu: (Fırat)

2014-Sadece Sen - Yapımcı

2015-Mucize - Yönetmen, Senarist, Müzik, Oyuncu: (Bozat)

2017-Vezir Parmağı - Yönetmen, Senarist, Müzik, Oyuncu: (Hamdullah)

2019-Mucize 2: Aşk - Yönetmen, Senarist, Müzik, Oyuncu: (Bozat)

2023-Prestij Meselesi - Yönetmen, Senarist, Müzik