İsrail polisi, İsrail vatandaşı Filistinli oyuncu Maisa Abd el-Hadi'yi "Hamas'a destek" verdiği iddiasıyla gözaltına aldı. Peki Maisa Abd el-Hadi kimdir?  Maisa Abd el-Hadi neden tutuklandı? İşte ayrıntılar...

Maisa Abd el-Hadi kimdir?

Maisa Abd Elhadi, İsrailli Filistinli Arap aktris. Abd Elhadi, 2011 yılında Dubai Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. Nasıra'da Müslüman bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

İsrail polisi, Nasıra kentindeki bir oyuncu ve sosyal medya ünlüsünün “yasaklanmış örgütü destekleyen ve nefret dolu” mesajlar paylaştığı için tutuklandığını duyurdu.

Maisa Abd el-Hadi kimdir nerelidir Maisa Abd el-Hadi neden tutuklandı (2)

Polis açıklamasında, Arap toplumunda etkili bir rolü olan bu kişi için Nasıra mahkemesine gözaltı süresinin uzatılmasını isteyeceklerini bildirdi.

İsrail basınında, bu kişinin Maisa Abd el-Hadi olduğu ve sosyal medyada “Hamas’ı savunan” mesajlar nedeniyle tutuklandığı belirtildi.

Maisa Abd el-Hadi kimdir nerelidir Maisa Abd el-Hadi neden tutuklandı

Maisa Abd el-Hadi neden tutuklandı?

Filistinli oyuncu Maisa Abd el-Hadi, İsrail’in Gazze’ye kurduğu duvarı Hamas güçlerinin bir dozerle yıktığı videoyu “Let’s go, Berlin style” sözleriyle İngilizce olarak yayınladı.

Filistinli şarkıcı Dellal Ebu Amine, 17 Ekim’de Nasıra’da İsrail askerleri tarafından “Filistin yanlısı ve İsrail aleyhtarı mesajlar attığı” için tutuklandı.

İsrail’de yaşayan Filistinliler, 7 Ekim’de Hamas’ın silahlı kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın saldırıya geçmesinden sonra “İsrail karşıtı paylaşımları” sebebiyle İsrail güçleri tarafından gözaltına alınmaya başladı.