Manisa'nın önemli yapılarından birisi de Manisa Arkeoloji Müzesi'dir. yöredeki eski uygarlıkların kültür ve yaşam özellikleri hakkında fikir vermeleri açısından büyüktür. Müze, Batı Anadolu’nun çeşitli yerlerinden toplanan arkeolojik eserleri sergilemektedir. Müzede, Lidya, Roma, Bizans, Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemlerine ait eserler yer almaktadır. Müze, aynı zamanda tarihi bir yapı olan Muradiye Külliyesi’nin bir parçasıdır.

Manisa Müzesi ücretli mi, giriş ücreti ne kadar Manisa Arkeoloji Müzesi eserleri-3-3-3

Manisa Arkeoloji Müzesi Eserleri Nelerdir?

Müzenin arkeolojik eserler bölümünde Lydia Bölgesindeki höyük yerleşmeleri, Philadelphia (Alaşehir), Thyatira (Akhisar), İulia-Gordos (Gördes), Apollonis (Mecidiyehisar), Magnesia ad Sipylum (Manisa), Attalia (Selçuklu-Akhisar), Daldis (Kemer-Salihli), Tabala (Yurbaşı-Kula), Maioneia (Meye-Kula) gibi antik şehirlerden getirilmiş olan eserler sergilenmiştir.

Müzede bu eserlerin yardımıyla Tunç Çağı ile Bizans dönemi arasındaki dönemler kronolojik bir şekilde teşhir edilmiştir. Bunların yanı sıra Kyble, Athena, Aphrodite, genç kız, genç atlet heykelleri, Meryem-İsa, Cebrail ve Mikail’in mermer rölyefleri; Sardes’teki tonozlu mezardan getirilen tavus kuşlu mezar freski, gümüş İncil muhafazası, çeşitli kandiller müzenin başlıca eserleri arasında gelmektedir.

Ayrıca Prehistorik, Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine tarihlenen altın mücevherler, bronz figürinler, fildişi saç tokaları gibi küçük buluntular da onları tamamlamaktadır.

Sardes’te 1957 yılında başlayan ve günümüzde de devam eden kazılarda ortaya çıkarılan çeşitli buluntular, sinagog mozaikleri, kitabeler, steller ve mil taşları da bulunmaktadır. MÖ.25.000 yıl öncesinde yaşamış olan insan fosil ayak izleri, Prehistorik Çağlarda ve Tunç Çağı’nda ölü gömme kültüne ilişkin örnekler, keramikler, rytonlar, mermer idoller, Klozomenai’den getirilen pişmiş topraktan lahitler ve Miken dönemi eserleri de sergilenmektedir.

Manisa Müzesi ücretli mi, giriş ücreti ne kadar Manisa Arkeoloji Müzesi eserleri-2-2-2

Manisa Arkeoloji Müzesine Nasıl Gidilir?

Manisa Arkeoloji Müzesi, Saruhan Bey Mahallesi, Murat Caddesi No:107 adresinde bulunmaktadır. Müze, Muradiye Külliyesi’nin medrese bölümünde yer almaktadır.

Müze’ye ulaşmak için şu seçenekleri kullanabilirsiniz:

  • Otobüs: Manisa merkezden kalkan 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15 numaralı otobüslerle müzeye gidebilirsiniz. Otobüslerin durakları müzenin yakınındadır.
  • Taksi: Manisa merkezden veya istediğiniz bir noktadan taksiyle müzeye gidebilirsiniz. Taksi ücreti mesafeye göre değişmektedir.
  • Özel araç: Manisa merkezden veya istediğiniz bir noktadan özel aracınızla müzeye gidebilirsiniz. Müzenin yakınında ücretsiz otopark bulunmaktadır.

Manisa Müzesi ücretli mi, giriş ücreti ne kadar Manisa Arkeoloji Müzesi eserleri-sarıgolgundem

Manisa Arkeoloji Müzesi Ücretli Mi, Giriş Ücreti Ne Kadar? 

Manisa Arkeoloji Müzesi’nin girişi ücretlidir. Müzeye giriş ücreti 5 TL’dir Müzekart ile giriş ücretsizdir. Müze, Pazartesi günü dışında haftanın her günü 08:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.