Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı’nın eski başkanı Bora Çaylan, satış süreci ve sonrasındaki açıklamalara dair sert eleştirilerde bulundu. Kendi dönemlerinde harcandığı ileri sürülen rakamın doğru olmadığını ifade eden Çaylan, takımın artık şehre ait olmadığını vurguladı.  Çaylan, Manisalı basketbolseverlere umut verildiğini ancak bu vaatlerin yerine getirilmediğini dile getirdi. 

Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı’nın eski başkanı Bora Çaylan, takımın satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eski başkan Çaylan bu satışın Manisalılar için hayal kırıklığı olduğunu belirtirken kulübün bütçesi ve elde edilen başarıların göz ardı edilmesini eleştirdi.  

Ed61Caad 005A 4B61 Aab9 D78Fb54Cc2Fc

Çaylan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Manisa BBSK Basketbol Takımımızla ilgili belirsizlik içindeki süreci basından takip etmekteydik. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ferdi Zeyrek yaptığı açıklama ile belirsizliğe son verip basketbol takımımızın özel bir şirkete satılmış olduğunu tüm Manisalılara açıklamış oldu. Basketbol Süper Ligi fikstür çekiminde, devir işlemlerinin tamamlandığı ve resmiyete kavuştuğunu gördük.”

İki yıl daha görev süreleri olmalarına rağmen yönetim olarak Olağanüstü Genel Kurul Kararı aldıklarını belirten Çaylan, “Şehrin bize emaneti olarak gördüğümüz kulübümüzün yönetimini, yeni oluşturulan yönetim kuruluna 18 Nisan günü devrettik” dedi.

Geçen 4 aylık süreçte kulübün artık şehre ait olmadığını vurgulayan Çaylan, sözlerine şöyle devam etti: “Kulübümüz 4 ayda bu noktaya gelmiştir ve artık şehre ait değildir. Halbuki dört ay önce, “Basketbolda kaldığımız yerden devam edeceğiz, daha da iyi yerlere getireceğiz…” diye açıklamalar yaparak bizleri  ve  Manisalı basketbol severleri buna inandırıp umut vermişlerdi.”

Manisa'daki silahlı kavgada 1 kişi yaralandı Manisa'daki silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

Takımın satılmasının siyasi irade ve kulüp başkanının kararının olduğunu aktaran Çaylan, bu kararı üzülerek kabul ettiklerini ifade etti. 

Kulübün satışının basketbol açısından daha iyi olabileceğini ancak yapılan açıklamaların takımın bugüne kadar elde ettiği başarıları gölgelediğini belirten Çaylan, “Basketbolu bir grup elitin ilgilendiği spor olarak gören, elindeki değeri ‘Sadece iki basketbol topu var’ deyip küçümseyen zihniyet yerine, basketbolu bilen, seven ve değer veren, gerçek spor yöneticileri  tarafından yönetilmesi her açıdan daha iyi olacaktır.

Fakat bu devir kararını almalarını haklı göstermek için basketbol takımımızın bugüne kadar elde ettiği başarıları gölge düşüren, gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalar yapılması kurulduğu günden bu yana yedi yıldır takımın başında olan şahsımı, yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlarımı ve bu takıma emeği geçen profesyonelleri kısaca herkesi rencide etmiştir” dedi.

Çaylan, Manisa BBSK Basketbol Takımı’nın şehrin en başarılı spor organizasyonu olduğunu ve bu gerçeğin değiştirilemeyeceğini söyledi.

Kendi dönemlerinde harcandığı ileri sürülen rakamın doğru olmadığını vurgulayan Çaylan, şu ifadeleri kullandı: “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ferdi Zeyrek’in geçen yıl 210 milyon TL olarak ifade ettiği bütçe gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu rakam sayın başkana nasıl aktarılmış, nasıl hesaplanmış bilemiyorum ama doğru olan şudur ki, geçen yıl harcanan takımımızın bütçesi Sayın Ferdi Zeyrek’in açıkladığı rakamlardan çok daha düşüktür.

Kulübün bütün masrafları dahil edildiğinde güncel döviz kurları ile geçen yıl bütçesi 102 milyon 761 bin TL’dir.  Bunun karşılığı katılım bedeli, iddaa ve yayın geliri gibi kalemler de yaklaşık 15 milyon TL garanti geliri vardır.

Kulübün net gideri yaklaşık 87 milyon TL’dir. Ayrıca sponsorluk, kombine, reklam ve bilet gelirleri ile bu rakam daha düşük rakamlara ulaşmaktadır. Bu bütçe ile FIBA Europe Cup’da Son 16’ya kalıp, Basketbol Süper Ligi’nde de bizden çok daha büyük bütçeli takımları geride bırakarak ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandık.  

Bunları yaparken tek amacımız şehrimizin adını bulunduğu her platformda en yukarıya çıkarıp şehrimizi en iyi şekilde temsil etmekti. Manisa’nın bunu başaracak gücü, ekonomisi ve potansiyeli vardır ve Manisalılar her şeyin en iyisine layıktır.”

Çaylan, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Manisalılara bu kadar güzel günler yaşatan, Türkiye de ve Avrupa da herkesin takdir ettiği, şehrin tarihinin en başarılı takımını, altını çizerek söylüyorum bir kuruş borcu yokken, bedavaya özel bir şirkete satmak ne kadar doğru bir karardır bunu da kamuoyuna ve değerli Manisalıların takdirine bırakıyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi