Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ndeki ‘Paşa’ isimli can dostumuz, Nurcan Zeyrek’in aracı olmasıyla, Beyza Kerimoğlu Cebeci tarafından sahiplenildi. Nurcan Zeyrek ile sosyal medyası üzerinden iletişime geçen Cebeci’ye, teslim edilen ‘Paşa’ 1 Ocak – 31 Ağustos tarihleri arasında sahiplendirilen 109 can dosttan bir tanesi oldu. 

Habermedyafotograf 44015 839Bfb0Ae36A4Df0Bdca352897Be9E44

Zeyrek, “Merkez için sosyal medya hesabı oluşturulacak”

‘Paşa’nın yeni ailesine kavuşmasına tanıklık eden Nurcan Zeyrek, hayvan sahiplenme sayısının artmasını istediğini söyledi. ‘Paşa’yı sahiplenen Beyza Kerimoğlu Cebeci’nin kendisiyle sosyal medya üzerinden iletişime geçtiğini, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından da ‘Paşa’nın sahiplenme işlemlerinin gerçekleştiğini söyleyen Nurcan Zeyrek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi için bir sosyal medya hesabı oluşturuyoruz. Yakın tarihte aktif olacak hesap üzerinden vatandaşlarımız, şeffaf belediyecilik anlayışıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi olacak. Vatandaşlarımızın sokak hayvanlarına karşı farkındalığının artacağını düşünüyoruz. Hesap üzerinde kısa bilgi videoları, sokak hayvanlarının merkeze gelmeden önceki ve sonraki halleri yayınlanacak” dedi.

Habermedyafotograf 44015 96Af53D1F3E84D7C8Ab52E93Ea7Cbdf1

Vetbüs projesini de hatırlatan Zeyrek, bu proje ile Vetbüs’ün hangi mahalleye ne zaman gideceği ve hangi hizmetleri vereceği konusundaki bilgilerin de bu hesap üzerinden verileceğini söyledi. Nurcan Zeyrek, sokak hayvanlarına yönelik Pet kuaför hizmetinin de yakın zamanda başlayacağının bilgisini verdi. 

Cebeci, “Paşa’yı Sahiplendik”

Beyza Kerimoğlu Cebeci, ‘Paşa’nın oturdukları sitede yaşadığını, kimseye zararının olmadığını ancak bazı kişilerin ‘Paşa’yı istemediğini söyledi.

‘Paşa’nın zehirlendiğini, ölümden döndüğünü söyleyen Cebeci, “Şikayetler üzerine ‘Paşa’ barınağa alındı. Dört duvar arasında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Sosyal medya üzerinden Nurcan Zeyrek’in sayfasına yazdım. Sağ olsun kendisi de ilgilendi. ‘Paşa’yı eğitmenler tarafından sosyalleştirdik. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından da aşısı yapıldı, çipi takıldı, şu anda da sahipleniyoruz” dedi. 

Habermedyafotograf 44015 Ae8563676De64F2499E1F962B5443A30

Can Dostları İçin Mobil Uygulama Geliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Derya Hüner, can dostlarıyla ilgili yeni bir projenin başlayacağını söyledi.

Projenin cep telefonlarına ücretsiz indirilen mobil uygulama üzerinden yürütüleceğini söyleyen Hüner, “Vatandaşlarımız sokakta karşılaştıkları yaralı hayvan karşısında ne yapacaklarını, nereyi arayacaklarını bilemiyorlar. Sokakta yaralı hayvan gördükleri zaman hemen fotoğrafını çekerek sisteme yükleyecekler. Hekimlerimiz ilk müdahale konusunda bilgi sahibi olup, müdahale konusunda avantaj sağlayacak.

Uygulama kısırlaştırma için de kullanılacak. Sistem üzerinden kısırlaştırma randevusu alabilecekler. Bakımevine gelen yaralı hayvanın sağlık durumuyla ilgili güncel bilgiyi de sistem üzerinden alabilecekler. Bu uygulama yaşayan bir sistem, kurulumdan sonra sistem geliştirilebilir durumda. Bu sayede tüm Manisa’da sahipli, sahipsiz tüm hayvanlarımıza el birliği ile sahip çıkmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Manisa'da otomobil alevlere teslim oldu! Manisa'da otomobil alevlere teslim oldu!

Habermedyafotograf 44015 39D2Eb2Ecf724E36B911Ec88Da65C921Habermedyafotograf 44015 341D5E59Febe4F11Abcf32577Ae5E8C3

Kaynak: Haber Merkezi