Haber: Berna Memiş

Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan, TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun yönetim kurulu listesine girdi. Aktan, Manisa FK’deki başkanlık görevinden de bu nedenle ayrıldı.

CENGİZ ERGÜN MANİSA FK BAŞKANLIĞINA MI GELECEK? 

Siyah-beyazlı kulüp konuyla ilgili açıklama yaparken, Manisa Futbol Kulübü’nün yeni başkanının ve yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacağını duyurdu. Bu gelişmelerin ardından, Mevlüt Aktan’ın yakın arkadaşı olan ve her koşulda kendisine destek veren Eski Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kulübün başına geçmesi bekleniyor.

Manisa FK’nın bundan sonra nasıl bir politika izleyeceği ve Cengiz Ergün’ün beklendiği gibi kulübün başını geçip geçmeyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

NE OLMUŞTU?

Manisa FK'nın yönetim kurulu belli oldu! Manisa FK'nın yönetim kurulu belli oldu!

31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Cengiz Ergün’ün üç dönemlik iktidarına son vererek seçilen Manisa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ferdi Zeyrek, Manisa FK ile ilgili radikal bir süreç başlatmıştı. Bir şahıs şirketi olan Manisa FK’nın, Mevlüt Aktan – Cengiz Ergün dostluğu nedeniyle belediyenin tesislerini komik rakamlarla kullandığını açıklayarak, tesisleri boşaltmalarını istemişti. Başkan Cengiz Ergün ise Ferdi Zeyrek’e ateş püsküren bir basın toplantısı düzenleyerek, yakın arkadaşı Mevlüt Aktan’a ve Manisa FK’ya haksızlık yapıldığını söylemişti. Son olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Mayıs ayında alınan kararla Trendyol 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü’nün Halil Onultmak ve Tevfik Lav Spor Tesisleri’ni kullanma sözleşmesini iptal etti. Karara tepki gösteren Manisa Futbol Kulübü, tesislerden çıkartıldıklarını açıkladı.

Muhabir: Berna Memiş