Manisa'da son günlerde yükselen hava sıcaklıkları ve düşen nem oranı, orman yangını riskini de beraberinde getirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu konuda vatandaşları uyardı ve dikkatli olmalarını istedi.

Yapılan açıklamada, orman yangınlarının en önemli nedenleri arasında ateş ve anız yakma, sigara izmaritleri atma ve şüpheli durumlarda haber vermeleri gerektiğini belirtildi. Ayrıca, mangal yakma, orman temizliği için yakılan ateşler ve rastgele atılan cam şişelerin de yangın riskini önemli ölçüde artırdığına dikkat çekildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

Yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle orman yangını riski arttı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı uyardı: Ateş ve anız yakmayın, sigara izmariti atmayın. Şüpheli durumları hemen bildirin!
Unutmayin mangal, sigara izmaritleri, temizlik amacıyla yakılan ateşler ve rastgele atılan şişeler, orman yangınlarına neden olabiliyor. Kuruyan otlar ve yapraklar, Sıcak havalarda küçük bir kıvılcımın etkisiyle kolayca tutuşabiliyor.
Orman yangınlarını önlemek elimizde!