Şehzadeler eski ilçe başkanı Hakan Gürtunca, yaptığı açıklamada, 2023 yılı üzüm üretiminin düşük rekolteyle gerçekleştiğini ve bunun da üzüm fiyatlarının düşmesine yol açtığını ifade etti. Gürtunca, şu an üzüm fiyatlarının 4 dolar civarında olduğunu, ancak üretim maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle bu fiyatların dahi yeterli olmadığını vurguladı.

Bdcc3E25 2Ecc 4E74 A639 285D5Fa08180

Gelecek hasat döneminde de potansiyel hastalık ve hava koşulları gibi risklerin var olduğunu ve bu durumun üzüm üretimini daha da olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Manisa İl Jandarma Komutanı Şen'den Vali Ünlü'ye ziyaret! Manisa İl Jandarma Komutanı Şen'den Vali Ünlü'ye ziyaret!

Gürtunca, ayrıca İran'dan Denizli Serbest Bölgesi aracılığıyla yapılan kuru üzüm ithalatının da Türkiye'nin üzüm kalite standardını düşürebileceğine ve piyasa fiyatlarını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

726Fa674 A778 4118 Ae08 94Faadb84E88

Geçen yılın düşük rekoltesi nedeniyle çevre ülkelerden gelen üzüm ve hurma konsantrelerinin Türkiye pazarında artış gösterdiğini ve bunun da yerli üreticilerin gelir beklentilerini ve piyasa değerini aşağı çektiğini belirten Hakan Gürtunca, bu ithal ürünlerin hem halk sağlığına hem de yerli üretimin istihdamına olumsuz etki ettiğini vurguladı.

Kaynak: Ali Atan- Serkan Özcan