Açılışta konuşan Manisa İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, Manisa'nın deprem sonrası yardım için seferber olduğunu vurguladı. Müftü Güller, "AFAD koordinasyonunda ulaştırdığımız ayni yardımların maddi değeri yaklaşık 25 milyon lira. Ayrıca, nakit yardımlar ve camilerde toplanan paralarla toplamda 40 milyon lirayı aştık. Yardımlarımız devam edecek, bu süreçte destek olmak için bu yardım pazarını düzenledik. Rabbim bereketli eylesin" dedi.

Vali Karadeniz, "Önemli olan deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasıdır. Bölge, büyük şehirlerin yoğunlaştığı ve nüfusun fazla olduğu bir alan. Milletimiz bu felakette kenetlendi ve herkes elinden geleni yaptı. Manisa da bu süreçte büyük katkı sağladı. İl Müftülüğümüzün 40 milyon liralık yardımı bile bu çabaların bir göstergesi. Önemli olan bundan sonra oradaki vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasıdır" şeklinde konuştu.

Manisa Belediye serasında 28 işçi hastanelik oldu Manisa Belediye serasında 28 işçi hastanelik oldu

Yardım pazarının açılış kurdelesi, Vali Karadeniz ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Etkinlikte, protokol üyeleri ve vatandaşlar alışveriş yaparak destek verdi. Vali Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Manisa’da yıkılma kararı verilmiş yaklaşık 1.800 konut vardı. 1.700'ün üzerinde konut yıkıldı ve 100 kadar konut daha yıkılacak" dedi. Açılışa Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve eşi Zehra Karadeniz, Manisa İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA

Editör: TE Bilisim