Kurban bayramı namaz saatleri vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Manisa'da bayram namazı saat kaçta kılınacak haberimizin detayında.
Manisa Bayram namazı saati, Yunusemre Bayram namazı saati, Akhisar Bayram namazı saati, Alaşehir Bayram namazı saati, Turgutlu Bayram namazı saati, Sarıgöl Bayram namazı saati, Salihli Bayram namazı saati, Demirci Bayram namazı saati, Köprübaşı Bayram namazı saati, Ahmetli Bayram namazı saati, Soma Bayram namazı saati, Kırkağaç Bayram namazı saati, Gölmarmara Bayram namazı saati, Selendi Bayram namazı saati, Ahmetli Bayram namazı saati, Gördes Bayram namazı saati, Kula Bayram namazı saati, Şehzadeler Bayram namazı saati, haberimizin detayında.
Manisa bayram namazı saati
Kurban bayramı namazı Manisa'da bu yıl saat 06:22'de kılınacak.
Sarıgöl bayram namazı saati
Sarıgöl Kurban bayramı namazı saat 06:18'de kılınacak.
Alaşehir bayram namazı saati
Alaşehir Kurban bayramı namazı saat 06:18'de kılınacak.
Salihli bayram namazı saati
Salihli Kurban bayramı namazı saat 06:20'de kılınacak.
Kula bayram namazı vakti
Kula Kurban bayramı namazı saat 06:17'de kılınacak.
Turgutlu bayram namazı saati
Turgutlu Kurban bayramı namazı saat 06:21'de kılınacak.
Akhisar bayram namazı saati
Turgutlu Kurban bayramı namazı saat 06:21'de kılınacak.
Kırkağaç bayram namazı saati
Turgutlu Kurban bayramı namazı saat 06:20'de kılınacak.
Gördes bayram namazı saati
Gördes Kurban bayramı namazı saat 06:18'de kılınacak.
Gölmarmara bayram namazı saati
Gölmarmara Kurban bayramı namazı saat 06:20'de kılınacak.
Bayram namazı nasıl kılınır
Müslümanlar için önemli bir ibadet olan bayram namazı, Kurban Bayramı’nın ilk günü sabah erken saatlerde cemaatle kılınacak. Bayram namazının kılınışı ve saati il il farklılık gösteriyor. İşte bayram namazına dair bilmeniz gerekenler…
Bayram namazı, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda kılınan iki rek’atlık vacip bir namazdır. Bayram namazlarında ezan okumak, ikamet getirmek yoktur. Bayram hutbesi sünnettir ve namazdan sonra okunur.
Bayram namazının kılınışı şu şekildedir:
- Niyet edilir: “Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama” diye niyet edilir.
- Birinci rekatta “Allahu Ekber” denilerek namaza durulur. Sübhaneke’den sonra imamla birlikte Allahu Ekber şeklinde üç defa tekbir getirilir. Üçüncü tekbirin ardından elleri bağlayınca imam önce Fatiha, sonra Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur ve imamla birlikte rükuya gidilir. Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.
- İkinci rekatta da aynı işlemler tekrarlanır. Ancak ikinci rekatta sure okunduktan sonra üç tekbirden sonra eller bağlanmadan dördüncü tekbir ile rükuya varılır. Sonra secdeler yapılarak oturulur.
- Oturuşta imam ve cemaat Ettehiyyatü, Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina… duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler.
Haber-Hatice Zeybek