‘Ben Minik Tarzan’ım Afetlere Hazırım’ projesi kapsamında, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Köpek Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Alaşehir ve Kırkağaç ilçelerindeki Çocuk Kültür Sanat Merkezi (ÇKSM) öğrencilerinin konuğu oldu.

“Afet Bilgisi=Hayat Bilgisi” sloganıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında öğrencilere Afet ve Durum Yönetimi Uzmanı Serhan Karabey Doğru tarafından afet farkındalık eğitimi verildi. Eğitimde, afetlerde en büyük yardımcılarımız olan eğitimli can dostlarımız da yer aldı.

Whatsapp Image 2024 07 31 At 12.29.26

Son zamanlarda çıkan yangınlara da vurgu yapılan eğitimde, tedbirler hakkında miniklere bilgiler verildi. Proje hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, “Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak adına programlarımıza ve projelerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda afetlerde görev yapan eğitimli köpeklerimizi çocuklarımızla buluşturuyor, hem afet eğitimi veriyoruz hem de hayvan sevgisi aşılıyoruz. Manisa genelinde 10 binin üzerinde öğrenciye afet farkındalık eğitimi verdik ve çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Manisa'da üniversite öğrencilerine okul döneminde iş fırsatı Manisa'da üniversite öğrencilerine okul döneminde iş fırsatı

‘Ben Minik Tarzan’ım Afetlere Hazırım’ eğitimi verildi-22

Muhabir: Erdinç Alkan