Yangın,  Şehzadeler ilçesine bağlı Kalemli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 15.30 sularında çıktı. Rüzgarın etkisiyle birlikte, evlere doğru ilerleyen yangın itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangına bir çok koldan müdahale edildi.

Orman ekiplerinden 18 arözöz, 10 su tankeri, 3 dozer ve 1 helikopter,

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına ait 6 itfaiye aracı ,

Jandarmadan 2 devriye ekibi,

Belediyeden 1 kepçe ve 2 su tankeri ile yangına müdahale edildi.Ekiplerin seferberliği sonucunda yangın evlere sıçramadan kontrol altına alındı.Yangın başladığı sırada Gediz Elektirik ile anlaşmalı bir şekilde bölge genelinde enerji nakil hattının kesildiği öğrenildi.

Ekiplerin özverili bir şekilde çalışması sonucunda yangın 1 saatin sonunda kontrol altına alındı.Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ediyor.

Meydana gelen yangına ekiplerin dışında köyülülerde yardım ederken,Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal da çalışmaları olay yerinde takip ederek  gerekli yönlendirmelerde bulundu.

Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel yangı bölgesinde incelemede bulundu. Yaptığı incelemeden sonra ilk müdahalenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Manisa'da Orman Yangını Büyümeden Kontrol Altına Alındı (1)

Manisa'da Orman Yangını Büyümeden Kontrol Altına Alındı (2)

Manisa'da Orman Yangını Büyümeden Kontrol Altına Alındı (3)

Manisa'da Orman Yangını Büyümeden Kontrol Altına Alındı (6)