Manisa'da öğle saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, bazı hanelerde su baskınlarına ve yağmur suyu ızgaralarının tıkanmasına neden oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü MAKOM ekipleri, önceden gelen uyarılar doğrultusunda teyakkuzda bulunarak hızlı bir şekilde müdahalede bulundu.

A W240544 01

Ekipler hızlı müdahalede bulundu

Öğle saatlerinden itibaren il genelinde etkili olan şiddetli sağanak yağış ile birlikte özellikle merkez ve ilçelerdeki bazı cadde ve sokaklarda yağışın ardından  bazı evlerde su baskını yaşanırken, ani sel suları ile gelen atıklar da yağmur suyu ızgaralarını tıkayarak su birikintilerine yol açtı. MASKİ ekipleri, bu olumsuzluklara anında müdahale ederek ızgaraları temizledi ve kanalizasyon hatlarının tıkanıklıklarını giderdi. Bu sayede suyun sağlıklı bir şekilde akması sağlandı.

MASKİ ekiplerinin hızlı ve özverili çalışmaları sayesinde Manisa'da yaşanan su baskınlarının ve su birikintilerinin önüne geçilerek vatandaşların mağduriyeti en aza indirildi.

Manisa Emniyet Müdürü Aktaş, Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor Manisa Emniyet Müdürü Aktaş, Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

A W240544 05A W240544 03A W240544 07A W240544 06A W240544 04

Kaynak: iHA