Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve asayiş timlerinin yürüttüğü kapsamlı istihbari çalışmalar sonucunda, kaçak sigara üretimi ve ticareti yapan şahıslara yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

Otomobil tıra saplandı: 1 ölü 1 ağır yaralı Otomobil tıra saplandı: 1 ölü 1 ağır yaralı

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda 13 Ağustos 2024 tarihinde yapılan operasyonlarda, yasa dışı sigara üretimi ve ticareti ile ilgili büyük miktarda kaçak tütün ve ekipman ele geçirildi.

Operasyon kapsamında, 104.000 adet boş makaron, 45.052 adet dolu makaron, 84 kilogram kıyılmış açık tütün, 255 kilogram ambalajlı kıyılmış tütün, 3.500 adet klipsli poşet, 4 adet sanayi tipi sigara sarma işlemlerinde kullanılan kompresör makinesi, 1 adet otomatik sigara sarma makinesi ve 1.250 adet kesilmiş makaron bandrolü ele geçirildi. Elde edilen malzemelerle yasa dışı sigara üretimi yapıldığı tespit edildi.

Olayla ilgili olarak E.Ö. ve M.A. isimli şüpheli şahıslar yakalandı. Şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı. Şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı, halkın sağlığını tehdit eden ve vergi kaybına yol açan bu tür kaçakçılık faaliyetlerine karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı.

Muhabir: Serkan Özcan-Pınar Gezici