Kontrolden çıkan otobüs devrildi: 10 yaralı Kontrolden çıkan otobüs devrildi: 10 yaralı

Manisa’nın Gördes İlçesi, 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 14.35’te başlayan ve geniş bir alana yayılan orman yangını, büyük bir mücadele sonucunda bu sabah itibariyle kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün saat 10.56’da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yangının tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Havadan ve Karadan Yoğun Müdahale

Yangının çıktığı andan itibaren, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ekipler ile Orman Genel Müdürlüğü’ne ait hava ve kara araçları hızla bölgeye sevk edildi. Yangının hızla büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Helikopterler, uçaklar ve arazözlerin yanı sıra orman işçileri de karadan yangına müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlamıştı. Ancak ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde yangın, yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alınabildi.

Whatsapp Image 2024 08 19 At 11.27.10

Bakan Yumaklı’dan Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, yangının başından itibaren büyük bir mücadele verdiklerini, havadan ve karadan gerçekleştirilen etkili müdahaleler sayesinde alevlerin kontrol altına alındığını belirtti. Yumaklı, açıklamasında, "Yangınla mücadele çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Şu an itibariyle yangın tamamen kontrol altına alınmıştır ve soğutma çalışmalarımız sürüyor. Zararın boyutunu tespit etmek için detaylı bir çalışma başlatılmıştır," ifadelerini kullandı.

Zararın Boyutu Merak Ediliyor

Yangının çıktığı ilk andan itibaren, bölgedeki vatandaşlar ve çevreciler, alevlerin yol açtığı tahribatı endişeyle takip etti. Yangının kontrol altına alınmasının ardından, şimdi gözler ormanlık alanlarda oluşan zararın boyutuna çevrildi. Yangının ne kadar bir alanı etkilediği ve çevreye verdiği zararların tespiti için, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ekipler tarafından detaylı bir inceleme yapılması bekleniyor.

Manisa'daki orman yangını kontrol altına alındı-4

Vatandaşlardan Destek

Yangın sürecinde bölge halkı da ekiplere destek vermekten geri kalmadı. Vatandaşlar, yangının söndürülmesi için ellerinden gelen yardımı sunarken, büyük bir dayanışma örneği sergilendi. Yangının kontrol altına alınması ve soğutma çalışmalarının devam ediyor olması, bölgedeki vatandaşlar arasında büyük bir rahatlama yarattı.

Gördes İlçesi’nde yaşanan bu büyük yangın, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordineli çalışmaları sayesinde kontrol altına alınmış olsa da, yangının etkileri uzun bir süre daha konuşulacağa benziyor. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bölgedeki zararların giderilmesi için ne tür adımlar atılacağı merak konusu.

Kaynak: Pınar Gezici- Erdinç Alkan