Turgutlu ilçesinin Avşar ve Derbent Mahalleri arasında orman yangını meydana geldi. Yangın rüzgarın da etkisiyle geniş bir alanı etkisi altına aldı. İhbar üzerine bölgeye intikal eden Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangına ilk müdahaleyi yaptı. Ardından bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe belediyelerinin ekipleri ve vatandaşlar da söndürme çalışmalarını destek verdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesindeki 12 araç ve 33 personel söndürme çalışmalarında yer aldı. 

Habermedyafotograf 43847 Fef0B849B63346Cda266F2F02E191F1C

Turgutlu'da Başkan Yardımcıları Belli Oldu Turgutlu'da Başkan Yardımcıları Belli Oldu

“Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden ve İtfaiye Ekiplerimizden Allah razı olsun”

Yangının söndürülmesine destek veren İbrahim Candemir, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden ve diğer itfaiye ekiplerimizden Allah razı olsun. Biz de koşturduk, hepimiz perişan haldeyiz. Allah’a şükür bu bölgeyi söndürdük. Galiba şu ileride ufak bir yer kaldı. Onları da söndüreceğiz. Herkesten Allah razı olsun. Hep beraber ateşi söndüreceğiz” diye konuştu. 

Habermedyafotograf 43847 7D01699Aef9546Bfa61868195F23C5Bb

Ekiplerin Hızlı Müdahalesi Vatandaşın Evini Yanmaktan Kurtardı

Yangında itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde evinin yanmaktan kurtarıldığını söyleyen ev sahibi Erol Meral, “Hepsinden Allah razı olsun. İsteğimiz zamanda itfaiyemiz çok hızlı bir şekilde yetişti. Karşı taraftan öyle bir rüzgar geldi ki, öyle hızlı yürüdü ki yangın. Etraf kuru, ağaçlar kuru, sondajımız yetiştiği yere kadar su yetiştirebildik. Yetiştiremediğimiz yerde Allah razı olsun itfaiyemiz hem Manisa, Turgutlu ve Salihli olmak üzere hepsi birden koştular. Hepsinden Allah razı olsun, teşekkür ediyorum. Evimizi kurtardık. Herkesten Allah razı olsun, kurtardık çok şükür” sözlerini kaydetti. 

Habermedyafotograf 43847 9E3Cd444575F4D41A00Cd05Af8A7202F

İnal, “Tüm Ekiplerimiz Canla ve Başla Çalışmaya Devam Etmektedir” 

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, meydana gelen yangında iki evi yanmaktan kurtardıklarını belirtti. Gürhan İnal, “Yangına müdahale etmek için itfaiye ekiplerimiz hızla çıkış yaptı. Çevre ilçelerden de ekipleri çağırdık. Toplam 12 araç ve 33 personelle canla başla yangına müdahale etmekteyiz. Bölgede arazi şartları çok engebeli, zor ve tepelik yerler vardı. Hortum açmakta zorlandık. Orman Genel Müdürlüğü ekipleri ve helikopterler de bölgeye ara ara su attı. Aynı zamanda Akhisar ilçemizde de makilik alanda bir yangın meydana geldi. Diğer güçlerimiz de oraya müdahale ediyor. Buradaki orman araçlarına su vermekteyiz. Aynı zamanda iki tane evi yanmaktan kurtardık. Bunu özellikle söylüyorum yangınların arasından iki tane ev kurtardık. Yangını kontrol altına aldık, ekiplerimiz soğutma çalışmalarına devam ediyor” dedi. 

Habermedyafotograf 43847 Db97F30Dd3454Ecda68D8Ade72124Fb5

Daire Başkanı İnal Vatandaşlara Kuru Otları Temizleme Çağrısında Bulundu

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Daire Başkanı İnal şöyle devam etti: “Özellikle bu şekilde olan dağ ve bağ evlerinin etrafındaki otlarının temizlenmesini istiyoruz. Arkadaşlarımız karşı tepedeki yangına müdahale etti, yangın bu tarafa sıçramış olsaydı ev de büyük risk altındaydı. Son dakikada yardımcı olduk. Vatandaşlarımızdan evlerine sınır olan ot ve kuru çalılıkları temizlemelerini özellikle istiyoruz. Evlerine bir şey olmaması, kendi canlarına bir zarar gelmemesi için bunları temizlesinler.”
 

Habermedyafotograf 43847 0326Ab6A6F47433Bb4F7E689491Dd4Ee

Kaynak: Haber Merkezi