Sezon başında Premier Lig takımlarından Tottenham'ın başına geçerek adından söz ettirmeye başlayan Postecoglou aldığı sonuçlar ile dikkat çekmeye devam ediyor. Postecoglou hakkında internet kullanıcıları pek çok soru soruyorlar. İşte Ange Postecoglou kimdir? Ange Postecoglou'nun Manisa Alaşehir ile ilişkisi ne? Ange Postecoglou'nun bugüne kadar ki başarıları neler? Bu soruların cevaplarına haberimiz içerisinde ulaşabilirsiniz.

Ange Postecoglou kimdir?

Angelos Postecoglou (Angelos Postekoglou; d. 27 Ağustos 1965) Premier Lig kulübü Tottenham Hotspur'un baş antrenörü olan bir futbol menajeri ve eski oyuncudur.

Yunanistan'da doğan Postecoglou, beş yaşından itibaren Melbourne'de büyüdü. Oyuncu olarak kulüp kariyerinin çoğunu South Melbourne Hellas'ta defans oyuncusu olarak geçirdi ve 1980'lerin sonunda Avustralya milli takımı için dört maç oynadı. 1996'da South Melbourne Hellas'ta menajerliğe başladı ve iki kez Ulusal Futbol Ligi'ni ve 1999'da OFC Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Daha sonra 17 yaş altı ve 20 yaş altı milli takımlarını yönetti.

Postecoglou, A-League'de Brisbane Roar ve Melbourne Victory takımlarını yönetmiş, Brisbane Roar ile 2011'de Premiership, 2011 ve 2012'de ise Championship şampiyonluklarını kazanmıştır. 2013-2017 yılları arasında A Milli Erkek Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Postecoglou, 2015 yılında AFC Asya Kupası'nı kazandı ve 2014 FIFA Dünya Kupası'na katıldı. Yokohama F. Marinos ile 2019'da J1 Ligi'ni kazandı ve ardından Celtic ile iki sezonda beş kupa (iki lig şampiyonluğu dahil) kazandı. 2023'te Tottenham Hotspur'un baş antrenörü oldu.

Ange Postecoglou'nun Manisa Alaşehir ile ilişkisi ne?

Postecoglou 1965 yılında Atina'da dünyaya geliyor. Postecoglou'nun Atina'da doğduğu bölge Nea Philadelphia olarak anılan bir bölge esasında bu bölge yeni Alaşehir adını da taşıyor desek yanlış olmaz. Yunanlılar Türkiye'den göçtükten sonra kendilerine kurdukları yeni yaşma bölgelerine Türkiye'de kilere benzer isimler veriyor.

Nea Philadelphia'da Yeni Alaşehir olarak tanımlanabilir zira Bergamalılar deöneminde Alaşehir'e Philadelphia denmiştir ve bu isim Osmanlı hükümdarlığına kadar devam etmiştir. Postecoglou soy ismide esasında Postacıoğlu isminden geldiği bilinen bir soy isimdir. Yani Postecoglou Türkiye kültürü ile yakından alakalı bir teknik direktör olarak karşımıza çıkıyor.

Ange Postecoglou'nun bugüne kadar ki başarıları neler?

Postecoglou Tottenham'ın başına geçtiği günden beri fırtına gibi esmeye devam ediyor. Son olarak Premier Ligin 7. haftasında sahasında Liverpol'u 2-1 yenen Postecoglou ve ekibi Manchester City'nin arkasından ligde ikinci sırada yer alıyor.

Postecoglou'nun kazandığı kupalar:

Asya Şampiyonluğu

İskoçya Şampiyonluğu (2)

Schottischer Pokalsieger

Schottischer Ligapokalsieger (2)

Australischer Meister (4)

Japanicsher Meister