Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Projesi kapsamında Manisa Valisi Enver Ünlü önderliğinde Kadın istihdamını artırabilmek için  Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılının Kadınları için protokol imzalandı. Proje kapsamında Manisa'da faaliyet gösteren plastik ve kalıp fabrikasında  25 kadın tam sigortalı bir şekilde kendi evinden çalışacak.

Gerçekleşen imza protokolüne Vali Enver Ünlü başta olmak üzere, , Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Günseli Tufan, Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Buket İnce, Firmanın Yönetim Kurulu Başkanları Hülya Koçalp Yılmaz ve Sedef Koçalp Kılınçlar katılım sağladı.

Vali Enver Ünlü, imzalanan protoklün kadınların istihdamını arttırmak için yapıldığını ve kadınların ekonomik bağımsızlığını kazanması yönünde önemli bir adım olduğunu söyledi. Vali Enver Ünlü konuşmasında " Kadınlarımız, toplumumuzun temel yapı taşlarıdır. Onların ekonomik hayatta daha fazla yer alması, ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmasında büyük rol oynayacaktır. Bu protokol ile 25 kadınımız, firmanın tam zamanlı sigortalı çalışanı olarak kendi evlerinden çalışma imkânına sahip olacak. Bu onların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı olacak. Bu projeyle birlikte kadınlarımız, evlerinden çıkmadan ekonomik hayatın aktif bir parçası haline gelecekler. Bu, aynı zamanda çalışma hayatına katılımda esneklik sağlayarak, kadınlarımızın iş hayatında daha dengeli bir rol üstlenmelerine imkan tanıyacaktır.” dedi.
Firmaya, kadın istihdamına verdikleri destek için, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne de bu önemli projeye olan katkıları için teşekkür eden Vali Ünlü, “Bu iş birliği protokolünün, diğer firmalara da örnek olmasını diliyorum. Kadınlarımızın her alanda daha fazla yer alması, sadece bireysel başarılarını artırmakla kalmayacak, ülkemizin genel refah seviyesini de yükseltecektir. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, kadınlarımızın bu projeden en iyi şekilde faydalanmasını temenni ediyorum"
şeklinde konuştu.

Konuşmasına projeye  verdikleri destek için, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti.  Vali  Enver Ünlü," Bu iş birliği protokolünün, diğer firmalara da örnek olmasını diliyorum. Kadınlarımızın her alanda daha fazla yer alması, sadece bireysel başarılarını artırmakla kalmayacak, ülkemizin genel refah seviyesini de yükseltecektir. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, kadınlarımızın bu projeden en iyi şekilde faydalanmasını temenni ediyorum." dedi.

Vali Ünlü'nün ardından Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Günseli Tufan,"imzaladığımız protokol ile kadın istihdamını artırmayı ve onlara daha esnek çalışma şartları sunmayı hedefliyoruz. Bu projeye destek veren Sayın Valimize ve firmamıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Projede yer alan firmaların yetkilileri, bu önemli projede yer almaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, hayrılı olmasını temenni etti.

Gerçekleşen bu proje sayesinde 25 kadın firmanın tam zamanlı sigortalı çalışanı olarak, kendi evlerinden çalışcak. Bir takım sebepler yüzünden aktif olarak iş hayatında bulunmayan kadınlar  bu protokol sayesinde istihdama dahil olacak.

Gerçekleştirilen bu projenin diğer firmalara da örnek olması beklenmekte.

Manisalı Kadınlar Evlerinden Çalışarak Ekonomiye Katkı Sağlayacak! (2)

Manisalı Kadınlar Evlerinden Çalışarak Ekonomiye Katkı Sağlayacak! (1)

Manisalı Kadınlar Evlerinden Çalışarak Ekonomiye Katkı Sağlayacak! (3)

Manisa'da bir kişi yaya üst geçidin üzerinden atlamak istedi! Manisa'da bir kişi yaya üst geçidin üzerinden atlamak istedi!


 

Kaynak: İHA