Manisa'da hafızlar ve birçok vatandaş, Gazzeli Müslümanlar için toplandı. Bir araya gelen vatandaşlar Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere zulüm gören vatandaşlar için dualar edildi.

Gerçekleşen program, Manisa İHH İnsani Yardım Derneğinin öncülüğünde gerçekleşti.  Filistine Destek Platformu ve Milli İrade Platformunun birlikte organize ettiği program  İl Müftüsü Şükrü Kavukçu, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, STK temsilcileri gibi önemli isimlerle ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Program başlangıç olarak Hacivat ve Karagöz oyunuyla başldı daha sonrasında Hafız Hocalar Ömer Faruk Altunağa, Ahmet Yüksel, Osman Bostancı Furkan Tıraşcı ve Cihat Nebioğlu'nun Kur'an-ı Kerim ve ezgileri ile devam etti. Ayrıca ezgi sanatçısı Kemal Faruk'da prorama katılım sağladı.

Program kapsamında konuşma gerçekleştiren Manisa İHH İnsani Yardım Derneği İl Başkanı Abdullah Oluk,"Bugün burada İslam davası yani Aksa davası için toplandık. İsrail'in zalim ve azgın soykırım sürecini protesto etmek ve Gazzeli kardeşlerimize dua etmek ve de Gazze'nin yalnız olmadığını ifade etmek için buraya sesimizi yükseltmeye geldik. Şunu çok iyi biliyoruz; Mesele Gazze meselesi değil. Mesele sadece Filistin meselesi de değil. Mesele daha büyük ve daha kökleri derinde olan ucu en nihayetinde bizim ülkemize de direk dokunacak arzı mevud denilen ucube bir ütopyadan ibaret olduğunu çok iyi biliyoruz. Rabbim Gazze ve Doğu Türkistanlı kardeşlerimin yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Konuşmanın ardından Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temur'un duası ile program sonlandırıldı.

Manisalılar Gazzeli Müslümanlar Için Toplandı! (2)

Manisalılar Gazzeli Müslümanlar Için Toplandı! (3)

Manisalılar Gazzeli Müslümanlar Için Toplandı! (4)

Manisalılar Gazzeli Müslümanlar Için Toplandı! (5)

Manisalılar Gazzeli Müslümanlar Için Toplandı! (6)