İsveç Kraliyet Bilimleri Akademisi, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü, ulusların refah toplumlarına dönüşmesi üzerine çalışmaları için Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James A. Robinson'a verdi.

Bu haberden sonra ülkemizde en çok merak edilen kişilerden birisi Daron Acemoğlu oldu. Başarılı ekonomistin hayatı 2 gündür en çok okunan ve izlenenler arasında yer alıyor.

Bizde Daron Acemoğlu'nun hayatını incelerken, Manisa detayı dikkatimizi çekti. Daron Acemoğlu'nun eşi Asuman Özdağlar olarak biliniyor. Özdağlar 1974 yılında Manisa'da dünyaya gelmiş bir ekonomist.

Özdağlar soyadı sizlere de tanıdık gemiştir muhakkak. Asuman Özdağlar, İsmail Özdağlar'ın kızı. İsmail Özdağlar ise Turgut Özel döneminde ülkemizde milletvekilliği ve petrol işlerine bakan Devlet Bakanı olarak görev almıştı.

Bu bilgilerden şunu çıkarıyoruz Nobel ödülü alarak büyük bir başarıya imzasını atan Daron Acemoğlu Demirci'nin damadı ve dolayısıyla bu durum Manisa halkının mutluluk seviyesini biraz daha artırıyor.

Instagram Null Ne Demek? Sosyal Medya Üzerinde Null Hatası Neden Oluşur? Instagram Null Ne Demek? Sosyal Medya Üzerinde Null Hatası Neden Oluşur?

Muhabir: Pınar Gezici