Alaşehir'de, maharetli ustalar tarafından meşe odununda ve taş fırında pişirilen pideler, ilçenin en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Kıymalı, kesikli ve tahinli olmak üzere üç farklı çeşidi bulunan Alaşehir pidesi, tadıyla damaklarla lezzet bırakıyor.

Whatsapp Image 2024 06 24 At 18.57.55 (1)Pide ustalarından Cengiz Özkan, 22 yıldır pidecilik mesleğini yapıyor. Özkan, "pideyi lezzetli yapan şeyin ustasının mahareti olduğunu" dile getirdi.

Kıymalı, kesikli ve tahinli pide çeşitleriyle yıllardır Alaşehir halkına hizmet verdiklerini belirten Özkan, "Kıymalı, kesikli pide ve tahinli pide çeşitlerimiz ile uzun yıllardır vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz" diyerek işini çok sevdiğini belirtti. 

"Dışarıdan gelen misafirlerimiz de tahinli pideyi merak edip denemek için geliyorlar. 18 yaşımdan beri pidecilik yapıyorum. Bu işi çok seviyorum ve Allah ömür verdikçe pide yapmaya devam edeceğim" dedi.

Whatsapp Image 2024 06 24 At 18.57.55Ailesiyle birlikte pide yemeye gelen Ahmet Koca ise pide Alaşehir'e özgü bir lezzet olduğunu dile getirerek; "Maaşımı aldığımda ayda bir kez de olsa çoluk çocuk gider pidemizi yeriz. Dışarıdan yemek olarak sadece pide yeriz. Ben kesikli pideyi çok seviyorum, eşim ve çocuklarım ise kıymalı pideyi çok seviyorlar. Ustalarımız pideyi çok güzel yapıyorlar, Alaşehirimizin bir markasıdır pide” dedi.

Manisa'nın vazgeçilmez lezzeti Alaşehir pidesi!-1