MASKİ, vatandaşın sağlığı için dere yataklarında temzilik çalışmlarına tam gaz devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen bu çalışmaların son durağı Saruhanlı ilçesine bağlı Yılmaz mahallesi oldu. MASKİ ekipleri,tarım arazilerinin yanından geçen 3 kilometrelik dere yatağında temizlik çalışması yürütor. Çalışmada , dere yataklarında  bulunan çöp ve zararlı otları vatandaşın sağlığını korumak için temizliyor.

Mahalledeki otlar temizlendikten sonra, mahalledeki tarım arazileri de koruma altına alınacak.


“Temizlenmediğinde mahsulleri zarar görüyordu”

Mahallede yaşayan ve çiftçilik yapan Osman Yetkin,"Bu derelerin temizliği bizler için çok önemli. Hem koku hem de pislik aktığı için çalışmalar iyi oluyor. Uzun zamandır temizlenmiyordu. Halk olarak bir şikayetimiz vardı. Bu imkanları bize sağladığı için hem Büyükşehir’e hem de Ferdi Başkana teşekkür ederiz. Dere içerisinde çeşitli hayvanlar da oluyor. Temizlenmediğinde mahsullerimize zarar veriyorlar” ifadelerini kullandı. 

“Yerinde ve zamanında bir çalışma oldu”

Yılmaz Mahallesi'nin Muhtarı Ali Şengül konuya dair,“Mahallemdeki çalışmadan dolayı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına ve bu imkanları bize tanıyan Başkanımız Ferdi Zeyrek’e teşekkür ediyorum. Dere yatağı temizlenmediği zaman çok kötü bir görüntü ve koku oluyor. Bu sefer insanlar rahatsız oluyor. Tarımla uğraştığımız için her gün bu işlerin içerisinde olan vatandaşlarımızdan şikayetler geliyor. Yerinde ve zamanında bir çalışma oldu." ifadelerini kullandı.

Maski̇^den Çi̇ftçi̇yi̇ Koruyan Çalişma! (1)

Maski̇^den Çi̇ftçi̇yi̇ Koruyan Çalişma! (3)

Maski̇^den Çi̇ftçi̇yi̇ Koruyan Çalişma! (4)

Maski̇^den Çi̇ftçi̇yi̇ Koruyan Çalişma! (6)

Büyükşehirden yangın mağdurlarına destek! Büyükşehirden yangın mağdurlarına destek!

Kaynak: İHA