Türkiye Sualtı Federasyonu, Nicomedia Su Sporları ve Sualtı Avcılığı Spor Kulübü, Darıca Arama Kurtarma Derneği, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi, Kocaeli Sualtı Arama Kurtarma, Darıca Bayramoğlu Balıkçılar Spor Kulübü ve POYRAZSUB'ın da katıldığı etkinlikte, dalgıçlar denizin kirliliğine dikkat çekmek için de deniz temizliği yaptı.

Denizdeki gizli tehlike! RİP akıntısı Denizdeki gizli tehlike! RİP akıntısı

A W237033 08

Dalgıçlar, deniz dibinden araç lastiği, boru, pet şişe ve pankart gibi birçok çöp çıkardı. Bir dalgıç, temiz denizlerde dalmak yerine kirli denizlerde dalmak zorunda kalmalarına üzüntüsünü dile getirerek, "Çok üzgünüm. Temiz denizlere dalmak varken, kirli denizlere dalmak gerçekten içler acısı" dedi.

A W237033 06

Etkinlik gurur vericiydi

Etkinliğin gurur verici olduğunu belirten bir dalgıç ise, "Etkinlik efsane. Çok gurur vericiydi. Burada olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

A W237033 03

"Denizlerimize Sahip Çıkmalıyız"

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, yaptığı konuşmada, "Karasularımızın mutlak bağımsızlığını kazandığımız 1 Temmuz 1926'de yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile denizlerimizde egemen olduğumuzu ilan ettiğimiz günün 98'inci yıl dönümünü kutluyoruz. Denizler bizim. Denizlerimize, mavi vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. Ecdadımızın asırlar önce Akdeniz'de, Karadeniz'de, Ege'de her türlü başarıyı verdiyse, bugün biz de 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde aynı mücadeleyi vermek zorundayız" dedi.

Etkinlikte ayrıca, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

A W237033 05

Kaynak: İHA