EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasının bitmesinin ardından futbolda tüm gözler trasnfer dönemine çevrildi. Türk takımları kadrolarına yıldız oyuncular katmaya çalışırken ülkemizde ki genç yetenekleri de dünya devleri listesine alıyor.

Fenerbahçe'de oynayan Ferdi Kadıoğlu, Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz derken dün beklenmedik bir haber ile karşı karşıya kaldık. Haberde Atletico Madrid'in Altınordu kalecisi Mert Furkan Bayram'ı transfer ettiği dile getirilmişti.

Futbol severler bu haberi gördükten sonra hemen Mert Furkan Bayram kimdir, Kaç yaşında, Mert Furkan Bayram Atletico Madrid transfer oldu mu sorularını sormaya başladı. Bizde sizler bu sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Mert Furkan Bayram Kimdir Kaç Yaşında Mert Furkan Bayram Atletico Madrid Transfer Oldu Mu 11

Mert Furkan Bayram Atletico Madrid transfer oldu mu?

Altınordu'nun genç kalecisi Mert Furkan bu sezon takımıyla çıktığı maçlarda gösterdiği performans ile adından söz ettirmeye başlamıştı. Özellikle daha çok genç yaşta olmasına rağmen yaşıtlarındaki kalecilere göre olgun görünen ve sahaya ne yaptığını bilen Mert Furkan dikkatleri üzerine çekiyordu.

Manisa takımları haftayı puansız kapattı Manisa takımları haftayı puansız kapattı

Türkiye'deki takımlar yıldız transferi kovalerken Mert Furkan'ın peşine Atletico Madrid düştü. İspanyol haber sitesi El Chiringuito’da yer alan habere göre Atletico Madrid Mert Furkan ile 5 yıllık sözleşme imzalamış deniyor.

Bu durumun henüz resmiyet kazanmadığı biliniyor. Eğer Mert Furkan Atletico Madrid'e transferi gerçekleşirse bu formayı giyen 4'üncü Türk futbolcu olacak. Daha önce Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Çağlar Söyüncü Atletico Madrid'in başarısı için ter döken Türk oyuncular olmuştu.

Mert Furkan Atletico Madrid iddialarına bakış attık. Gelin birde oyuncunun kim olduğuna bakalım...

Mert Furkan Bayram Kimdir Kaç Yaşında Mert Furkan Bayram Atletico Madrid Transfer Oldu Mu 22

Mert Furkan Bayram kimdir? Kaç yaşında ve aslen nereli?

2 Ocak 2005 yılında İzmir'de dünyaya gelen Mert Furkan 19 yaşında başarılı bir kaleci. Türkiye'nin futbolcu fabirkası olan Altınordu altyapısında futbola başlayan Mert Furkan bu sezon A takım ile maçlara çıkmaya başladı.

Mert Furkan Altınordu ile bu sezon çıktığı 16 maçta 17 gol yedi. Genç kaleci uzun boyu ve boyuna rağmen hızlı refleksleri ile scout ekiplerinin dikkatini çekmişti. Mert Furkan Atletico Madrid'e transfer olmasa bile ilerleyen yıllarda Süper Lig'de hatta Avrupa'da bir takımda kendine yer bulacaktır.

Editör: Abdullah Akar