Ünlü oyuncu Meryem Uzerli'nin ailesin merak ediliyor. Meryem Uzerli'nin babası ve annesi kim? Meryem Uzerli babası kim? Aslen nereli? Meryem Uzerli'nin Babası Hüseyin Uzerli Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Meryem Uzerli'nin kardeşi var mı? işte detaylar...

Meryem Uzerli, hem Türk hem de Alman kökenlidir. Meryem Uzerli’nin büyükannesinin büyükannesi Hırvatistan’dan gelmiştir.  Meryem Uzerli, Türk bir baba ve Alman bir annenin dört çocuğunun en küçüğü ve ikinci kızıdır. 12 Ağustos 1983’te Almanya’nın Hessen bölgesinin Kassel kentinde doğmuştur. Büyükannesinin büyükannesi Hırvat kökenlidir. Büyüdükçe Hamburg’a taşınmış ve Schauspiel Studio Frese’de tiyatro ve oyunculuk eğitimi görmüştür.

Meryem Uzerli’nin iki erkek kardeşi ve “Canan” adında bir caz sanatçısı ablası vardır. Oyuncu, hem Almanca hem de Türkçe konuşabilmektedir. Ayrıca İngilizce de bilmektedir. Almanya’da birçok film ve dizide oynamıştır. 2000 ile 2003 yılları arasında Hamburg’da oyunculuk eğitimi almıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra birkaç Alman yapımında rol almıştır. Meryem Uzerli, 12 Ağustos 1983’te Almanya’nın Kassel şehrinde dünyaya gelmiştir. 2023 yılında 40 yaşına girmiştir.

Meryem Uzerli'nin babası kimdir?

Meryem Uzerli'nin babası Hüseyin Uzerli'dir. Hüseyin Uzerli, Balkanlardan göç etmiş aslen İstanbul Fatihli'dir.  Annesi Ursula ise Alman’dır. Balkan göçmeni olan Hüseyin Uzerli 1971 yılında üniversite eğitimi görmek için İstanbul'dan Almanya'ya gider. Almanya'da önce München'e  oradan da Kassel'e  geçer. Kassel'de eşi Ursula ile tanışıp evlenir. Hüseyin Uzerli koyu bir Beşiktaş taraftarıdır.

Meryem Uzerli'nin Babası Hüseyin Uzerli ne iş yapıyor?

Babası Hüseyin Uzerli’nin mesleği hakkında kesin bir bilgi yoktur. Fakat, Almayan'ya işçi göçünün olduğu bir dönemde Almanya'ya gittiği bilinmektedir. Meryem Uzerli, babasının ona çok yardımcı olduğunu ve onunla övündüğünü belirtmiştir.

Meryem Uzerli, Hürrem Sultan karakteriyle Muhteşem Yüzyıl dizisinde ünlenmiştir. Bunun yanı sıra pek çok film ve dizide rol almıştır. Evlenmemiş ve iki çocuk sahibi olan Meryem Uzerli, şimdilerde İstanbul’da yaşamaktadır.

Meryem Uzerli'nin annesi kim?

Meryem Uzerli'nin annesi bir Alman olan Ursula'dır. 1949 doğumlu olan Ursula Uzerli şuanda 75 yaşındadır.